Despre Un-Nesimțit

Share on twitter
Share on facebook
Share on reddit

„Nesimțirea este cea mai nobilă chemare a cetățeanului post-modern..

M. Foucault

UN-NESIMȚIT reprezintă ideal-tipul cetățeanului post-modern. El și-a lăsat acasă toate prejudecățile (pe cât e omenește posibil) și a purces spre complicatele explicații ce dau seama de disprețuibilitatea semenilor săi, a societăților în general și a celei românești în particular.
Tagline-ul blogului spune tot ce trebe’ știut despre ocupațiunea mentală principală a acestui nesimțit: educarea boborului deschis la căpățână întru fundamentele politicii și bălăcărirea gunoaielor, în special a celor politice.
Spre deosebire de unii politicieni-wannabe cărora le creșteau urechile instantaneu când „refuzau să creadă că poporul român e un popor de proști”, Un-Nesimțit a bănuit încă din fragedă pruncie că nu avem de-a face cu vreun popor pe-acilea, ci cu o sumedenie de gunoaie și o minoritate de oameni serioși chitiți să trăiască în ciuda poluării sociale masive cauzată de acele gunoaie.

Într-un fel, se poate spune că Un-Nesimțit are o chemare specială. Având o privire aparte asupra politicului și socialului, particularului și generalului, acesta a asimilat tot ceea ce are tradiționalul și modernul mai bun de oferit. Înarmat cu obiectivitate, cultură, creativitate și insulte magnifice, marea sa pasiune este denunțarea patologiilor inerente ale umanității și diferitelor sale întrupări, mai ales în spațiul românesc.
Cu decenii de experiență în acest exercițiu al denunțării, am ales apelativul ironico-onorific de „nesimțit”, ca urmare a reacțiilor indignate pe care o pleiadă de tîrle jegoase sau animale proaste le-au avut atunci când am subliniat vocal evidențele.
Un-Nesimțit a lansat ipoteza, verificată senzorial zilnic de traiul în România, că avem de-a face cu două spații distincte: România prostimii (peste 95% din populație, dintre aceștia gunoaie fiind aproximativ 60 de procente) și România elitei excrementale (câteva procente, poate chiar doar celebrul one percent, formată din gunoaie în proporție de minimum 95%). O viață de erou s-ar putea scurge încercând să se explice cum s-a ajuns la atâtea gunoaie.

Blogul nesimțit are două secțiuni generale: „Soțietate & Prințipuri” și „Descoperiri Vechi & Noi”. În prima secțiune se pot întâlni articole care ilustrează principii politice și sociale ce se cer asimilate pentru a avea un trai modern, moral și demn în sânul cetății. Ca un corolar, tot în această secțiune vom denunța actori și tendințe (i.e., tîrle și tîrlisme) care împiedică acest deziderat. În Descoperiri Vechi & Noi vom prezenta produse culturale consumate, care într-un fel sau altul caracterizează dragostea și setea nesimțită de cunoaștere și divertisment de calitate. Scopul esențial al recenziilor/prezentărilor din această secțiune este cel de a vedea ce spune fiecare astfel de produs cultural despre societatea (globală) în care ne ducem viețile din ce în ce mai mărunte. Un-Nesimțit propune termeni și concepte specifice, astfel că este indicat să consultați pagina dedicată jargonului nesimțit.
Iar acum, predăm ștefeta pentru o fărâmă din înțelepciunea unuia dintre numeroșii noștri patroni spirituali:

TÎRLISMUS? Nein zu tîrlismus!

Fr. Schiller
„Maxime și Cugetări de pe Patul de Moarte”