Logo-Nesimtit
Caută

Bălăcăreală Politică

Nimeni nu-i mai bălăcărește pe politicieni cu patos, crezând că dau dovadă de-o civilizare superioară. Problema e că dacă analizezi atmosfera din hazna, nu prea merge s-o iei cu eufemisme. Așadar, noi bălăcărim politicienii pentru că sunt gunoaie, escroci, animale proaste, analfabeți, mizerii sociale, vite încălțate, bișnițari jegoși, tîrle incomensurabile și rapăne biologice cărora li s-a urcat chișătu’ la cap. Un-Nesimțit este dispus să penduleze lejer între cele mai înalte culmi ale analizei socio-istorice și cele mai josnice manifestări ale borhotului politic personalizat. Nu trebuie uitat că tîrla-i tîrlă până moare, așa că nici bălăcăreala nu se termină niciodată.

Dacă apreciați denunțarea dură și cu brutalitate a tîrlelor, vă puteți abona la blogul nesimțit aici.

2023 a fost un an destul de anost, care sigur nu va rămâne cu nimic în istorie. Astfel, ne-a fost destul de dificil să alegem acele personaje ce întrupează cu adevărat jegul pur, acela care pute și împute societatea, la cele cinci categorii: Gunoiul Politic al Anului, Gunoiul Moșnejesc al Anului, Premiul Dez-Onorific „Florentin Pandele” (pentru cel mai bălăcărit jeg pe blogul nesimțit, cantitativ sau calitativ), Capitalistul Jegos al Anului și Jegul Absolut al Anului 2023.

La lista celor mai jegoși români se adaugă Codrin Ștefănescu, Vadim Tudor și Olguța Vasilescu.

Cristian Diaconescu, Gheorghe Funar și Decebal Traian Remeș își fac loc pe lista celor mai jegoși români din post-comunism.

Gunoaiele din partide minore se definesc dupa axa prostiei și cea a ticăloșiei. Primele trei sunt Mircea Chelaru, Tudor Ciuhodaru și Daniel Constantin.

Gunoaie RMDSZ-iste

Partidul minorității maghiare din România, RMDSZ sau UDMR, a dat țării o sumedenie de gunoaie. Noi ne oprim doar la trei: Cseze, dis-Hunor și Verestóy.

Gunoaie PNL-iste (II)

A doua cohortă de gunoaie peneliste bălăcărite-i cuprinde pe Meleșcanu, V. Stoica și Varujan Tîrlibanian.

Gunoaie PNL-iste (I)

PNL-ul de dinainte de 1948 a fost o adunătură de gunoaie reacționare, fără vreo treabă cu liberalismul sau cu drepturile (exceptându-l, poate, pe cel de proprietate). Nu vă gândiți că Brătienii stăteau cu poza lui Locke sau Mill în buzunar și-o pupau toată ziua. Erau gunoaie care împuțeau corpul politic. Iară urmașii lor de după decempbrie '89 au reușit să-i depășească în jeg, furăciune și ticăloșie. Plus, să nu uităm de securism!

Gunoaie PDL-iste (II)

Al doilea și ultimul episod dedicat gunoaielor pedeliste are o distribuție pestriță și oarecum surprinzătoare. Dacă bălăcărirea mega-gunoiului Adriean Videanu n-ar mira-o nici pe mă-sa (el ar intra și-n topuri internaționale de profil), sprâncene se pot ridica la includerea lepădăturii Gheorghe Flutur (un jeg aproape de la firul ierbii) și a vitei încălțate Raluca Turkana, în habarnismul său glacial fiind o proastă aproape post-modernă.

PeDeLeul a fost cel mai mizerabil așa-zis „partid politic” din România post-comunistă. În ciuda faptului că a avut, cel puțin oficial, o viață scurtă, a plimbat cele mai multe și jegoase gunoaie politice prin posturi oficiale și prin spațiul public, raportându-ne la cei aproximativ 10 ani de existență. Începem bălăcăreala în forță, cu trei dintre cele mai toxice gunoaie politice posibile, „Cei Trei Mari B” pedeliști: barbu, berceanu și blaga.

Gunoaie PSD-iste (III)

Astăzi bălăcărim trei gunoaie PSD-iste mai de eșalonu' II așa. Astanu înseamnă că sunt mai puțin jegoase decât cele distribuite — de un regizor ticălos, mai mult ca sigur — în rolurile principale ale mizerabilei politici dâmbovițene. Trei mustăți — Toni Greblă, Miron Mitrea și Ovidiu Mușetescu — în spatele cărora se găsesc niște cârnați, d-ăia de ies pe cur.