Cărți

Share on twitter
Share on facebook
Share on reddit

“You must unlearn what you have learned.” (Ca să-nveți, tre’ să te dezveți.)

Master Yoda
- maistru -

Categoria de cărți conține impresii (și câteodată rezumate sau recenzii) despre cele mai interesante (sau dimpotrivă) astfel de produse culturale asimilate de Un-Nesimțit. Evident, în ton cu restul subiectelor abordate pe acest blog, vom acorda prioritate opusurilor de non-ficțiune.
Unii ar spune că ficțiunea este moartă însă, chiar și dacă ar fi așa, nu te oprește nimeni să (re)vizitezi capodoperele vremilor anterioare, când ficțiunea dădea din picioare ca un proaspăt arestat. Având în vedere capacitățile lingvistice și simpatiile culturale avute de Un-Nesimțit, categoria aceasta se va umple în special cu realizări din spațiul anglo-saxon.
Trăim în epoca de aur a serialelor și documentarelor, astfel că efortul deloc de neglijat al lecturii se îndreaptă în mod special către forme mai reduse. De aceea, categoria «Cărți» nu va fi la fel de populată ca celelalte. Totuși, ne vom chinui să umplem un eșantion atât de redus cu cele mai calitative opusuri curente și trecute, cât mai relevante întru atingerea scopului acestui blog : a da seamă de vremile perpetuu confuze ale prezentului și viitorului.