Descoperiri Vechi & Noi

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Secțiunea „Descoperiri Vechi & Noi” înglobează categoriile „Cărți” și „Seriale” ; mai precis, este vorba despre tipurile preferate de produse culturale consumate de Un-Nesimțit. Bineînțeles, ar mai fi și muzica dar, cum fani ai literaturii engleze clasice pot să cunoască, până și mari figuri precum E.M. Forster se pot face de tot căcatu’ atunci când încearcă să transpună în scris ceva ce dispune deja de un vocabular propriu.
Nu știu dacă putem discuta despre recenzii propriu-zise. Noi vom încerca mai degrabă să prezentăm cum anumite aspecte ale cărților/filmelor/serialelor se află în consonanță (sau dimpotrivă) cu spiritul vremilor marcate de aceste faze avansate și decadente ale capitalismului global.
Ne vom strădui să discutăm doar despre produse culturale de mare calitate, însă chiar și cele mai riguroase procese de selecție dau chix și lasă să pătrundă mediocritatea. Putem privi lucrurile și în altă lumină : dacă în celelalte cotloane ale blogului nesimțit mai degrabă vom acuza și vom bălăcări, aici este spațiul laudelor.

„Educația înseamnă descoperirea continuă a propriei ignoranțe.

Will Durant
- un moșneag -
Newsletter Nesimțit
Păcat - Recomdandare TV pentru PS Teodosie

PĂCAT! Recomandare TV pentru PS Teodosie

Muzele bălăcărelii prozaice s-au dedat la cele mai perverse orgii lexicale în miticul spațiu delimitat de sinapsele nesimțite. Dacă analiștii indistincți condamnă «derapajele» clericilor ortodocși, Un-Nesimțit absolutamente pulverizează într-un nemaipomenit exercițiu de virtuozitate bălăcăristică BeOReul și devertebratul lor exponent, excrementalul Teodosie Șpagoveanul.

Sursele Puterii Sociale

Sursele Puterii Sociale

„Sursele Puterii Sociale” reprezintă lectură obligatorie pentru oricine dorește să discute despre societate și schimbare dincolo de chibițăreala specifică gunoaielor moșnejești care nu sunt sigure în ce secol a fost anul 2000. Patru surse ale puterii sociale – ideologică, economică, militară și politică – sunt urmărite din vremuri pre-statale până la Marea Recesiune din 2008 pentru a da seama de acel obiectiv de aur al sociologiei istorice, un model inteligibil și rezonabil al schimbării sociale la scară largă.

Rupert Murdoch - Un Mega-Jeg al Timpurilor Noastre

Rupert Murdoch – Un Mega-Jeg al Timpurilor Noastre

De-a lungul a trei episoade de câte o oră, BBC ne demonstrează cu vârf și îndesat caracterul pernicios al mogulului media Rupert Murdoch. Noi susținem că acest Murdoch este unul dintre puținele … da, știm că este greu de crezut … mega-jeguri ale timpurilor noastre. Morala acestui program e că atât timp cât e posibil ca asemenea mizerii să-și întindă blestematele tentacule pe mai mult de 2-3 grade de latitudine, democrația rămâne o poveste de adormit copiii … cu grave probleme cognitive.

Ronald Reagan - Recenzie The Reagans (showtime)

Ronald Reagan – Originalul Gunoi Moșnejesc Prezidențial

Biografia tîrletelui absolut Ronald Reagan este luată la puricat într-o nouă miniserie difuzată de Showtime, The Reagans. Chiar dacă scenariul este evident influențat de preferințele politice actuale ale producătorilor, în particular, și ale Hollywood-ului, în general, povestea lui Reagan merită spusă și respusă din toate unghiurile. Mai rar e posibil până și să imaginezi, într-o manieră credibilă, un asemenea personaj cu atâtea defecte: indistinct, incompetent, rasist, ridicol, bombalău, turnător, attention-whore avant la lettre ș.a.m.d. Și să ajungă președinte al Statelor Unite într-un moment al vieții când devenise și un răpănos gunoi moșnejesc chiar e un scenariu extrem de nerealist. Și totuși …

„Epoca Postbelică ...” de Tony Judt

„Epoca Postbelică …” de Tony Judt

Epoca postbelică nu a fost niciodată o perioadă istorică favorită pentru noi și cu atât mai puțin neinteresanta istorie a Europei în această perioadă. Când te gândești la vremurile de glorie ale bătrânului continent nu poți să nu le contrastezi cu placiditatea acestor vremuri de clientelism geo-politic și birocratism bruxellez. Cartea lui Tony Judt nu ne-a schimbat în vreun fel opinia, dar am învățăt niște lucruri (e drept, de măruntă importanță) și am recomanda-o unui începător într-ale periplurilor istorice.

Recenzie Nesimțită Complotul Împotriva Americii

Complotul Împotriva Americii și Fascinația Prezidențială

În «Complotul Împotriva Americii» — mini-seria HBO produsă de David Simon după cartea cu același titlu de Philip Roth — oameni obișnuiți aparent benevolenți sunt duși pe căi greșite de politicieni tîrlești. Chiar așa să fie?

Newsletter Nesimțit