Descoperiri Vechi & Noi

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Secțiunea „Descoperiri Vechi & Noi” înglobează categoriile „Cărți” și „Seriale” ; mai precis, este vorba despre tipurile preferate de produse culturale consumate de Un-Nesimțit. Bineînțeles, ar mai fi și muzica dar, cum fani ai literaturii engleze clasice pot să cunoască, până și mari figuri precum E.M. Forster se pot face de tot căcatu’ atunci când încearcă să transpună în scris ceva ce dispune deja de un vocabular propriu.
Nu știu dacă putem discuta despre recenzii propriu-zise. Noi vom încerca mai degrabă să prezentăm cum anumite aspecte ale cărților/filmelor/serialelor se află în consonanță (sau dimpotrivă) cu spiritul vremilor marcate de aceste faze avansate și decadente ale capitalismului global.
Ne vom strădui să discutăm doar despre produse culturale de mare calitate, însă chiar și cele mai riguroase procese de selecție dau chix și lasă să pătrundă mediocritatea. Putem privi lucrurile și în altă lumină : dacă în celelalte cotloane ale blogului nesimțit mai degrabă vom acuza și vom bălăcări, aici este spațiul laudelor.

„Educația înseamnă descoperirea continuă a propriei ignoranțe.

Will Durant
- un moșneag -
Newsletter Nesimțit
The Deuce

„The Deuce” – Lecție de Diviziune a Muncii

„The Deuce”, serial produs de HBO și aflat momentan la al doilea sezon, induce într-Un-Nesimțit noi revelații cu privire la natura eminamente “proxenetică” a politicii de proastă calitate, practicată mai ales în spații disprețuibile. Realitatea că tîrlismul nu cunoaște granițe etnice, economice sau sociale devine evidentă când se realizează paralela între pești și politicienii lacomi de joasă speță. Spectrul cotețului este prea blând în ambele situații. Un opus de calitate, copchilaș al deja legendarului David Simon.

Moneyland copertă

„Moneyland” – Despre Hoție ca Sport Mondial

Recenzie nesimțită a fenomenalei cărți “MoneyLand” de O. Bullough, un opus jurnalistico-bălăcăresc care expune sumedenia de moduri în care marii bandiți ai lumii ascund banii ăia mulți. E pentru prima dată pe acest blog când bălăcăreala serioasă nu aparține autorului, cu excepția momentului când se discută despre inevitabila intersecție dintre MoneyLand și tîrlele banditești ale tranziției neaoșe. Citind acest opus valoros, îți dai seama că până și la hoție românii nu prind podiumul.

Newsletter Nesimțit