Logo Nesimțit

Gunoaie Prezidențiale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on reddit
Reddit

33 de ani, trei gunoaie prezidențiale: Iliescu, Băsescu, Iohannis.
Târâturi care au marcat generații, ei fiind ceva mai puțin decât ultimii oameni. Doar și pentru poluarea fonică de care se fac vinovați ar merita să fie lapidați în piața publică.

 

 

Hoit Viu: 1930 -.
Data Ideală Deces: 1988.
Meserie: apparatchik.
Categorie Nesimțitătîrlă.
Foto: wikipedia.org.​

Primul președinte post-comunist a însemnat o îmbunătățire marginală doar față de primul președinte. Ce-i drept, fusese băiet în casa ‘celuia. Fuseseră surprinși într-un ciudat ritual cu cercuri metalice, probabil exclusiv performat de gunoaiele umane ale populațiilor indigene aflate imediat la nordul Dunării.
Multe i se pot imputa acestui apparatchik devenit nașul capitalismului de cumetrie românesc, în ciuda faptului că nu a fost nici pe departe atât de jegos ca celelalte două poame de pe lista gunoaielor prezidențiale.
Evident, Nelu Cotrocelu a fost mereu — pe timpul post-comunismului — un gunoi moșnejesc, cu toate patologiile asociate moșnejismului mioritic. Oameni de relativă încredere au tot repetat că, spre deosebire de al doilea său succesor, Iliescu practica sportul extrem al cititului. Doar că probabil a fost unu’ d-ăla care nu reținea mai nimic și n-a citit vreodată o carte cu pixul în mână.

Din puținele cuvântări care s-au păstrat din activitatea iliesciană de pe vremea socialismului real, putem deduce că doar deprinsese buchiile marxismului, un marxism sovietic de joasă speță-n orice caz.
Pentru acest nesimțit însă, dezbaterea prezidențială din 1990 rămâne un spectacol aparte. Bucurându-ne de „înțelepciunea” retrospectivă, ne putem da seama ce pigmei intelectuali erau cele trei „staruri” ale întâlnirii respective — mizerii moșnejești cu toții, evident; care nu-și dăduseră seama că după căderea Zidului Berlinului lucrurile nu vor mai sta niciodată la fel și care nu știau absolut nimic despre schimbarea socială. Ce surprinde la acel dialog e că Iliescu era chiorul din țara orbilor, chiar dacă asta nu i-a (și nu ne-a) folosit la nimic.

Hoit Viu: 1951 -.
Data Ideală Deces: 1974.
A.K.A. Matrozu Chior.
Meserie: mariner/securist.
Categorie Nesimțită: bișnițar securistic.
Foto: cotidianul.ro.

Jigodia securistică Băsescu Traian este cel mai malign dintre gunoaiele prezidențiale. De asemenea, este și-un client vechi și fidel al blogului nesimțit. Ce-ar mai fi de spus despre excrementul dobrogean? Presupunem că toată lumea știe despre tri-dimensionala sa identitate de gunoi: securistică, cocălăristică și moșnejească.
Poate cea mai teribilă caracteristică a acestei mizerii e că a fost nu doar un gunoi incomensurabil de jegos, ci și un progenitor — biologic și metaforic — de gunoaie. Oare câte gunoaie dintre cele o sută vor fi fost copiii politici ai jegului băsescian? Rămâne de văzut, dar pariem că facem cel puțin o echipă de fotbal cu excrementele respective.
Cel mai teribil aspect din lunga istorie de poluare a spațiului public de către această pramatie securistică e gradul autentic de popularitate de care s-a bucurat printre prostimea acestor spații nefericite. Foarte amuzant e că mulți proști chiar au crezut că matrozu n-ar fi fost securist, cu toate că Un-Nesimțit intuia asta când nici nu știa ce-au fost ăia securiști, doar după mecla natural duplicitară a căcăciosului ministru de-atunci.
Perniciosul animal este principalul artizan al schimbării la față a securiștilor: din niște găinari care păcăleau doar cloștile bete în „ofițerii de informații” de astăzi, niște rechini care îmblă doar după tunuri de zeci de milioane.
Precum Martin Luther King, avem și noi un vis, doar c-al nostru e neînsemnat și meschin: visăm la zeci de mii de jeturi de-o parte și de alta a bulevardelor pe care se va târî cortegiul funerar băsescian, ce vor îneca în pișat nu doar hoitul mega-jegos, ci orice prost care va deplânge decesul acestui bo$$chetar.

Hoit Viu: 1959 -.
Data Ideală Deces: oricând.
A.K.A. Wurst de Hermannstadt.
Meserie: ?
Categorie Nesimțită: animal jegos.
Foto: emag.ro.

Realizăm o tranziție rapidă de la cel mai malign la cel mai prost dintre gunoaiele prezidențiale românești. Iar când zicem prost, vorbim literal, în sensul că acest cârnat nu știe nimic, nu vrea să știe nimic, nu e pasionat de nimic, e (aproape) ultimu’ om.
Ca și-n cazul matrozului, e foarte trist să ne gândim cum a beneficiat de o oarecare popularitate printre fraieri, această (atunci) cea mai placidă dintre bovinele nemțești. Pas cu pas însă, cârnatul de Sibiu s-a transformat dintr-o tîrlă placidă într-un animal jegos de ultima speță. Retrospectiv, asta n-ar trebui să ne mire. Niciodată să nu uităm că animala a fost scoasă din jobenul vărănesc al lui Voiculescu Dan — fără îndoială unul dintre cele mai jegoase zece gunoaie ale României post-comuniste.
Fiind atât de prost, acest mezel antropoizat nu știe că nu se face să umbli pe sub masă la Cotroceni cum umblai, fără nici un giudeț, ca atunci când erai doar un slinos amărât de inșpectore heneral.
Iarăși un aspect care-ar fi trebuit să dea de gândit boborului. E un adevăr universal recunoscut că inspectorii școlari sunt printre cele mai jegoase categorii socio-profesionale din spațiul românesc. Chiar să nu fi realizat nimeni legătura de jeg inspector-primar-președinte?
Undeva între 2018 și 2020 i s-a ridicat așa de sus chișătu’ la cap, noroc că nu-i ajunge nimeni pe-acolo să simtă damful de pișat bovin fermentat, amestec ce-a luat locul materiei cenușii lipsă de la vârful mațului de Hermannstadt.
Marș la coteț, animal jegos!

Poate s-a remarcat lipsa ostentativă a celuilalte președinte post-comunist. Nu e ca și cum am avea o părere mult diferită în comparație cu bălăcăreala cu care-am servit cele trei gunoaie de bază. Doar că lucrăm pe bază de multipli de trei în această serie, fiind astfel nevoiți să mai tăiem dintr-însele, dă-le dreacu’!
La final, urăm tuturor președinților României post-decembriste (și numai) o mare muie și hulă eternă. Tîrlelor!

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments