Logo-Nesimtit
Caută

Premiile „Jegurile Anului 2020”

Jegurile-Anului-2020-Imagine-Principala

Ideea topurilor de sfârșit de an ni se pare deopotrivă ridicolă și atrăgătoare. În orice caz, chestia asta cu bilanțurile de sfârșit de an și topuri cu ce am văzut, ce am mâncat, ce am … pare a fi o chestie specifică acestor vremuri de capitalism târziu și jegos. Nu credem că alde Catrina a lu’ Moromete își făcea bilanțuri și topuri; ea credea că anul se termină de Crăciun, nu de 31 decembrie.
Datorită faptului că toată lumea dupe net publică topuri care mai de care, unde se prezintă soluții aproape dovedite în vederea unei vieți mai bune, noi vom face cam opusul acestor demersuri. Simplu – 5 categorii –, culminând cu titlul de Jegul Absolut al Anului 2020, iar un singur lucru este garantat: acțiunea sau inacțiunea personajelor laureate a premiilor „Jegurile Anului” by Un-Nesimțit sigur contribuie la scăderea calității vieții dumneavoastră; de multe ori și la scăderea speranței de viață, singurele aspecte care contează cu adevărat.
O mențiuni este necesar de făcut înainte de a trece la bălăcărirea laureaților propriu-ziși: făcând parte din categoriile «Tîrlisme Autohtone» și «Tîrlisme Internaționale», premiile „Jegurile Anului” au un orizont planetar, însă anumite categorii vor fi rezervate personajelor disprețuibile ale spațiului mioritic.

Cuprins

Gunoiul Politic al Anului 2020

Bineînțeles, categoria dedicată celei mai jegoase animale politice este una rezervată pentru haznaua politică dâmbovițeană. Trebuie să recunoaștem că, în ciuda cantității impresionante de jeg emanată mereu de așa-zișii politicieni români, ei nu sunt nici pe departe printre cei mai jegoși din lume. Se spune că circumstanțele fac omul, iar vorba este valabilă atât pentru eroi cât și pentru gunoaie. Astfel, oricât și-ar sparge recordurile de disprețuibilitate diferite gunoaie pesedizte sau penelizde nu pot fi plasați la același nivel cu jeguri (din prezent) precum al-Assad, Putin, al-Saud, al-Sisi sau pleiada de astfel de mizerii din Africa.

Revenind la tîrlele noastre, era inevitabil ca premiul „Gunoiul Politic al Anului 2020” să nu-l ocolească pe cârnățarul de la Cotroceni, Klaus Iohannis. E musai să recunoaștem că în primii patru ani de mandat, am avut un sentiment de benevolentă indiferență pentru această (părea atunci) cea mai placidă dintre tîrlele politice. Era absolut ceea ce speram noi de la un președinte, să-și țină fleanca închisă cât mai mult posibil și să deschidă gura, cu un accent atrăgător, pe la summit-uri internaționale și întâlniri la nivel înalt.
Eram pregătiți să trecem cu vederea demonizarea pesedeului în 2018-2019, că doar omu’ avea un nou mandat de primit. Însă, încercările repetate de a convinge opinia publică că mizeriile penelizde ar fi, la orice nivel, superioare excrementelor pesedizte – de 4-5 ori pe săptămână, într-un an pandemic în care toată lumea s-a remarcat prin crasă incompetență, e destul pentru a-i aduce titlul de cel mai jegos gunoi politic pe 2020. E drept că poate alte animale de pe scena politică dâmbovițeană au un potențial tomberonistic superior tîrletelui Iohannis, dar evenimentele anului i-au dat posibilitatea să se dea în stambă și, s-a dat, jegosul.

Gunoiul-Politic-al-Anului-2020
|| Gunoiul Politic al Anului 2020: Klaus Werner Iohannis | Marș la Coteț! ||

Gunoiul Moșnejesc al Anului 2020

Poate cele mai multe întrebări pe care le primim au de-a face cu întrebări, aproape firești din partea oamenilor simpli, de ce suntem atât de vehemenți împotriva și de ce considerăm a fi foarte periculoase gunoaiele moșnejești. Din chiar definiția gunoiului moșnejesc rezultă că este o specie de tîrle cu nenumărate fațete; definiția nu poate izola toate aspectele pernicioase ale animalului respectiv.
Încă una, mai mult decât evidentă în comportamentul câștigătorului acestei categorii de la „Jegurile Anului 2020”, e că gunoiul moșnejesc știe. Înțelepciunea comună, despre care am stabilit că nu există cu adevărat, susține că omul ajuns la o anumită vârstă devine mai puțin sclavul impulsurilor, dându-și seama că există numeroase modalități de a jupui un berbec. O fi adevărat, însă nu și în cazul gunoaielor moșnejești.
Una dintre celebrele mantre ale gunoaielor moșnejești (iar 2020 a dovedit cu vârf și îndesat falsitatea ei) este „lasă, bă, cum am trăit până acuma, o să trăiesc și de-acuma înainte” – o variantă moșnejească a capcanei inducției. În orice caz, gunoiul moșnejesc știe el mai bine, știe dinainte, iar dacă îndrăznești să-l contrazici … deja discutăm de conspirații.

Premiul acordat celui mai jegos Gunoi Moșnejesc pe 2020 nu putea avea decât doi candidați, finaliștii alegerilor prezidențiale din Statele Unite. Evenimentele ulterioare au demonstrat că Donald Trump este acel cel mai jegos gunoi moșnejesc al anului 2020 și, în cazul multelor sale viitoare procese, le sugerăm judecătorilor să-l condamne la azil, în cele mai jegos asemenea stabiliment se găsește. Totuși, la cum se prezintă lucrurile în acest moment, Joe Biden este în pole- position pentru câștigarea premiului în ediția 2021.

Gunoiul-Mosnejesc-al-Anului-2020
|| Gunoiul Moșnejesc al Anului 2020: Donald J. Trump (J de la Jeg) | Marș la Azil! ||

Premiul Dez-Onorific „Florentin Pandele”

După cum îi spune și denumirea, acesta este un premiu de dezonoare și se acordă celei mai bălăcărite animale jegoase de pe blogul nesimțit, calitativ sau cantitativ, dintr-o anumită perioadă. Am putea spune simplu că premiul acesta este numit după Florentin Pandele deoarece acest personaj este foarte jegos. Dar, în plus, este și un simbol al «Visului Românesc» în post-comunism: parvenirea prin bișniță, impostură, servilism, patronaj, neamprostie și hoțîe (într-un fel sau altul, mai curățică sau mai murdară).
Nu se putea mai potrivit ca inauguralul premiu dez-onorific „Florentin Pandele” să îi fie acordat taman lui Florentin Pandele, calitativ vorbind cel mai hulit jeg al anului pe blogul nesimțit în capodopera absolută de bălăcăreală Florentin Pandele – Distilat de Jeg Ilfovean.
Astfel, premiul dez-onorific pentru 2020 i se acordă lui Florentin-Costel Pandele, întâiul din clanul său blestemat primar de Voluntari, luat de jupân în haznalele adiacente, cel mai jegos dintre ilfoveni, campion al clientelismului răpănos și recordman Guinness Book ca individul cu cele mai multe neamuri fictive din istorie.

Premiul-Pandele
|| tautologia perfectă … Premiul „Florentin Pandele” i se acordă lui Florentin Pandele ||

Capitalistul Jegos al Anului 2020

Una dintre cele mai succinte și admirabile prințipuri ideale vreodată emise aparține Adunării Naționale a Franței din 1789 care, în Declarația Drepturilor Omului și Cetățeanului, susținea că „Deosebirile sociale nu pot fi întemeiate decât pe utilitate publică”. Probabil încă de atunci se anticipa secularul conflict între capitalism și democrație.
Tîrlele din media aservite, conștient sau nu, sugerează că nu mai există capitaliști jegoși, precum cei bălăcăriți în operele dickensiene, dar căcatul Jeff Bezos încearcă în fiecare an să-i contrazică. Este natural ca titlul de Cel Mai Jegos Capitalist al anului 2020 să fie acordat gunoiului care s-a îmbogățit cel mai mult de pe urma pandemiei, iar cu cât mai mulți oameni vor recunoaște pernicioasa existență a celor ca Bezos drept un atac la integritatea economică proprie, cu atât vom merge înainte pe drumul propășirii noastre materiale.

Jegul Absolut al Anului 2020

Categoria «Jegul Absolut» este, de departe, cea mai importantă a Premiilor „Jegurile Anului” și, prin urmarea argumentelor aduse în introducere, este o categorie rezervată jegurilor românești.
Laureații premiului Jegul Absolut reprezintă o amenințare directă la bunăstarea materială și spirituală a românilor și, a traiului civilizat în general. Dacă nu am avea de-a face cu o societate disprețuibilă și cu un popor de proști, după cum am susținut întotdeauna, jegurile absolute pur și simplu s-ar vedea nevoite să fugă, pentru a nu fi linșate de mulțimea furioasă.

Anul acesta pochimea ortodoxă primește premiul de Jeg Absolut al anului 2020. Istoric vorbind, cu o experiență de peste 650 de ani de tîrlism instituțional, poate doar securiștii să fie categoria socio-profesională care să rivalizeze cu pochii ortodocși la nivelul disprețuibilității.
Câtă vreme vom mai fi nevoiți să suportăm în spațiul public și pe bani publici lăturile acestor căcaturi incomensurabile, în frunte cu Întâiul Patrafir al Complexului Bișnițăresco-Securistic, Înalt Prea-Jegosul Daniil. Get your torch and pitchforks!

Jeg-Absolut-2020
|| Pochimea ortodoxă este Jegul Absolut al anului 2020 ||

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *