Logo-Nesimtit
Caută

Premiile „Jegurile Anului” 2021

Jegurile-Anului-2020-Imagine-Principala

Iac-acușa anul se-nnoiește și Un-Nesimțit, ca mare hospodar ce se dorește, trebe’ să facă mintenul bilanț de sfârșit, iar în lumea comentariului despre politică și societate în acest timp și-n acest spațiu asta înseamnă număratul și nominalizatul jegurilor.
Societatea umană trăiește vremi deosebite (dar nu inedite), prilej cu care în 2021 și-a depășit recordurile de jeg și de prostie stabilite cu doar un an înainte. Adevăru’ e că atunci când ai aproape opt miliarde de potențiale recipiente pentru tîrlisme, e greu să nu dovedești mereu propriile tale limite. Chiar și în materie de disprețuibilitate.

Cuprins

Înainte de-a trece la nominalizarea gunoaielor absolute pe 2021, e bine să ne aducem aminte de categoriile și „campionii” en-titre:

  • „Gunoiul politic 2020” i-a revenit ‘naltului cârnat de la Cotroceni, Klaus Iohannis — un maț hipertrofiat în plină putrefacție, umplut cu cele mai răpănoase resturi ale corpului politic și social românesc.
  • „Gunoiul moșnejesc 2020” a fost adjudecat de lătura americană Donald Trump, pentru merite deosebite într-ale tîrlismului la absolut cel mai înalt nivel.
  • „Premiul Dez-Onori:fc «Florentin Pandele»” (pentru cel mai bălăcărit jeg al anului pe blogul nesimțit) i-a revenit, din cele mai evidente motive posibile, lui Florentin Costel Pandele, cel mai jegos dintre ilfoveni.
  • „Capitalistul Jegos al anului 2020” a fost Jeff Bezos, din postura de hoitul cu cele mai multe parale de pe planetă.
  • „Jegul Absolut al anului 2020” a fost pochimea ortodoxă, cea mai importantă forță de regres din spațiul românesc de peste șase secole.Gunoiul Politic al Anului 2021

Dacă la Formula 1 am avut anul acesta un campion decis în ultima tură, gunoiul politic al anului 2021 a fost decis în prima tură. Evident, este vorba de ridicolul căcat Florin-Vasilică Cîțu, prim-ministru al Guvernului României în majoritatea timpului. Sperăm că proștii ăia care credeau că dacă schimbi PeSeDeul cu PeNeLeul o să curgă numa’ cu democrație, competență și rule of law își vor închide gura (în public) pe veci. Dar nici o șansă.
Toată lumea știe că acest Cîț n-a fost decât un proxy pentru marele excrement de la Cotroceni, dar nu credem că se făcea să acordăm un premiu atât de important — vorbim, totuși, de gunoiul politic al anului aici — aceluiași dobitoc doi ani la rând.
Se cunosc toate faptele de tîrlism, clientelism sau securism ale jegului de Cîțu, astfel că noi am adăuga două vorbe despre cât e de prost. Această vită nu face, de mai bine de cinci ani, decât să recite fără talent din niște manuale expirate de economie. Ca și patronul său de după zidurile ‘nalte, nu știe nimic despre politică și societate. Dacă marile „idei” despre piață repetate obsesiv de acest pigmeu al slugărniciei chiar ar putea fi puse în practică, ar mierli-o șase miliarde de oameni în primele 30 de zile.
Cuie Mîțu! Iuie Mohannis!

Jegul-Politic-al-Anului-2021-Cacatul-Citu
|| patogenul ridicol Florin-Vasilică Cîțu, Gunoiul Politic al Anului 2021 ||

Gunoiul Moșnejesc al Anului 2021

Dacă la celelalte categorii ale „Jegurile Anului 2021” laureații îi cunoșteam încă din septembrie, trebuie să recunoaștem că a fost extrem de dificil să selectăm un câștigător pentru Gunoiul Moșnejesc al Anului.

Motivul este extrem de simplu. Sunt o sumedenie de gunoaie moșnejești, din România și de pe glob, care toată ziua mănâncă pe săturate câcat expirat din capu’ ăla prost, epave biologico-epistemologice ce-ar fi trebuit să se afle într-un azil din ăla american cu o rată de deces de peste 90% în primul val de COVID.
Ne-am hotărât asupra acestei ridicole vietăți, aflate la capu’ la uneia dintre cele mai mizerabile, parazitare și disprețuibile instituții românești — mausoleul de șobolani zis Academia Română. Argumentul hotărâtor a fost c-am aflat de curând, chiar dacă informația e veche, istoricul său aproape secular de turnător.
Ar trebui ca orice jurnalist ce se află în fața discursului sforăitor cu valență ceaușisto-legionară a acestui fain exemplar de securism transilvan să-i livreze pe dată un bitch slap și să-l desființeze c-un „marș afară din studio gunoi moșnejesc, că s-au săturat și stâncile Carpaților de borhotu’ pe care-l scoți pe blăstămăția aia de gaură a gurii!”

Ioan-Aurel-Pop-Gunoi-Mosnejesc-Absolut-2021
|| Ioan Aurel Pop, gunoiul moșnejesc al anului 2021 ||

Premiul Dez-Onorific „Florentin Pandele”

La această categorie, trebe’ să recunoaștem că am cam trișat, în spiritul categoriei mai ales. Noi l-am luat la ochi pe incredibilul jeg Florentin Pandele deoarece este un mare gunoi — cu siguranță printre cele mai jegoase o sută de gunoaie ale post-comunismului —, însă are parte de foarte puțină bălăcăreală.
Întâi, să nu omitem a-l trimite încă o dată la origine pe patronul spiritual al categoriei. Apoi, bovina Teodosie (zis și Mache) primește premiul dez-onorific „Florentin Pandele” pentru că a fost bălăcărit în maniera cea mai valoroasă în luna martie 2021, atunci când i-am făcut o recomandare TV.
Nu sunt prea multe de zis, doar că în continuare suntem nedumeriți și tulburați de cum nu-și ia bătaie această insectă parazitară. Muie Teodosie!

|| Teodosie, Cel Mai Bălăcărit Jeg 2021 ||

Capitalistul Jegos al Anului 2021

La fel ca anul trecut, măsurile economice luate de principalele state ale lumii pentru a contracara efectele pandemiei s-au tradus într-un an foarte bun pentru miliardarii lumii. Dacă în 2020 lumea a fost consternată la adresa lui Bezos când a aflat că șoferii Amazon sunt nevoiți să se pișe-n sticle ca să-și facă norma de livrări, anul acesta bogătașîi au enervat opinia publică mai ales atunci când s-au jucat de-a prinselea pe orbita Terrei. Mai de curând, iarăși s-au revoltat non-miliardarii când revista Time l-a desemnat — n-au găsit nici ei altă rimă — Person of the Year pe Elon Musk, un băiet despre care nu prea se știe dacă a produs ceva palpabil la viața lui, dar se bate-n fiecare săptămână cu căpcăunul Bezos pentru campionatul miliardarilor. Acuma, nu știu dacă lumea a aflat că în anii ‘30-’40, pe când Time desemna doar Man of the Year, Hitler și Stalin s-au numărat printre laureați, iar cocalarul de Musk mai are oleacă până să-i prindă pe băjeții ăia din urmă la capitolul de pericole planetare.
Două statistici interesante care-ar fi bine să fie mai cunoscute sunt relevante pentru viitoarea luptă a precariatului împotriva miliardarilor: cei zece la sută cei mai avuți pământeni emit 50 la sută din CO2-ul global, iar între 20 și 30 la sută este emis de operațiunile armatelor.
Că miliardarilor li s-a ridicat chișătu’ la cap nu mai e vreo noutate, e destul să vedem acțiunile și reacțiunile din jurul marelui nostru miliardar — în realitate o mustață antropoidă schițată de niște producători netalentați de desene animate — Ion Țiriac. Ei se fac vinovați de greșeala logică a inducției, crezând că dacă până acuma nu le-a luat nimeni capu’, n-o să fie scurtați nici de-acu’ înainte. Grab your torch and pitchforks!
Așa că le urăm viitoare naționalizări, deportări și linșări tuturor miliardarilor lumii, în frunte cu acest ridicol Musk.

Jegul Absolut al Anului 2021

Cât de jegoși și disprețuibili ar fi capitaliștii, ei nu se pot compara cu pedigree-ul deținut de eternii abonați la premiul „Jegul Absolut al Anului”. E minten să repetăm că laureații premiului „Jegul Absolut” reprezintă o amenințare directă la bunăstarea materilă și spirituală a românilor din perspectivă istorică.
Pentru oleacă de varietate anul acesta Jegul Absolut nu poate fi decât Marele Alb și Clanul său. De peste 650 de ani nu există nimic mai răpănos în spațiul mioritic decât pochimea ortodoxă, iar faptul că încrederea în această mizerabilă haită de jivine nu este încă negativă dovedește înapoierea, prostia și încăpățânarea unor ființe îndobitocite de sărăcie-n primul rând; sărăcie materială și morală perpetuată, la scara mai largă a timpului, în primul rând de pochime. Poate că reportajul Recorder să fie o lovitură importantă primită de îmbuibatele jeguri ce orbitează în jurul gunoiului absolut Marele Alb, însă nu suntem foarte optimiști. Dacă prin spații mai civilizate se glumește amar că mai degrabă se poate imagina sfârșitul lumii decât sfârșitul capitalismului, noi zicem că pochimea ortodoxă e mai rezilientă de atât — precum gândacii de bucătărie care existau înaintea inventării bucătăriei, pochii s-ar putea să supraviețuiască sfârșitului capitalismului și chiar sfârșitului lumii.
Îi urăm multă muie și viață scurtă Marelui Alb și gunoaielor din jurul său!

Marele-Alb-Jeg-Absolut-2021
|| Marele Alb & Pochimea Ortodoxă, Jeg Absolut ||

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *