Logo-Nesimtit
Caută

Premiile „Jegurile Anului” 2022

Jegurile-Anului-2020-Imagine-Principala

Anul 2022 e greu de plasat în contextul jegului și prostiei mondiale sau naționale. Nu putem evalua dacă recordurile au fost bătute. În schimb, sigur jegul și prostia s-au metamorfozat în urma pandemiei. Estul Europei a devenit punctul de intersecție a celor mai multe gunoaie ale lumii, iar lepădăturile românești nu fac notă discordantă în acest context disprețuibil.
Dacă ne-am declinat competențele de evaluare, am avut puține dubii cu privire la majoritatea laureaților Premiilor „Jegurile Anului” 2022. Haideți să vedem cine predă ștafeta cea jegoasă din 2021:

  • „Gunoiul Politic 2021” i-a revenit micului hemoroid neoliberal Vasilică Cîțu.
  • „Gunoiul Moșnejesc” al anului a fost neo-dacopatul Ioan Aurel Pop, care-ar trebui mai bine să se uite după locuri de veci, că el sigur o să trăiască veșnic pe dimensiunea ailaltă.
  • Premiul Dez-Onorific „Florentin Pandele” pentru cel mai bălăcărit jeg din 2021 pe blogul nesimțit a fost adjudecat de păduchele securistic Mache, zis și Teodosie Șpagoveanu.
  • Capitalistul Jegos al anului 2021 a fost Elon Musk, din motive evidente.
  • Jegul Absolut a fost, pentru al doilea an la rând, pochimea ortodoxă și, în special, satana iubitoare de arginți Daniil a.k.a.Marele Alb.
Cuprins

Gunoiul Politic al Anului 2022

De la un gunoi PNL-ist la alt gunoi PNL-ist, premiul „Gunoiul Politic Al Anului” îi revine lui Nicolae Ciucă, în multiplele sale calități de gunoi uniformizat, animală proastă și cancer social în general. Cu fiecare respirație pe care-a tras-o în 2022, acest Ciucă a demonstrat că nu e nimic mai mult decât o uriașă plastografie burduhoasă.
Bineînțeles, noi întotdeauna ne-am îndoit de existența autentică a vreunui Nicolae Ciucă. Bănuim că-i prea jegos ca să fie mai mult de-o hologramă ținută-n fața camerelor de un păpușar securistic periculos. În orice caz, la fel ca anul trecut cu Cîțu, îl bălăcărim pe acest Ciucă doar pentru că ar fi plictisitor să-i dăm trei ani la rând premiul adevăratului gunoi politic al anului: cârnatul expirat, Klaus Iohannis.
Este limpede că doar un asemenea jegos maț hipertrofiat putea să găsească o asemenea grosieră caricatură umană și morală ca Nicolae Ciucă. Nici curcile nu mai râd de Nicolae Ciucă, fiindcă nu e politically correct să te iei de animale aflate mai jos pe scara evoluției.

Ciuca-Gunoi-Politic-Jegos-2022
|| plastografia burduhoasă de Ciucă este „Gunoiul Politic Al Anului 2022” ||

Gunoiul Moșnejesc al Anului 2022

Aceasta este mereu cea mai competitivă categorie, dintr-o serie de motive. În primul rând, pentru că nu ne-am învățat minte din dezastrele politice anterioare, astfel că majoritatea politicienilor la nivel global continuă să fie gunoaiele moșnejești. Apoi, deoarece e nevoie de timp ca să dobândești notorietate și, natural, gunoaiele moșnejești au în spate un capital important de notorietate.
Din motive evidente, n-aveau cum să fie prea mulți candidați la acest titlu pentru 2022, cel puțin până în ultima lună a anului. Deși nu facem parte dintre opăriții care-au botezat Războiul din Ucraina «războiul lui Putin», era aproape imposibil să nu-l felicităm pe Vladimir Vladimirovici cu titlul de „Gunoiul Moșnejesc Al Anului 2022”. Dacă n-ar fi fost un gunoi, la cele 70 de primăveri îmbâcsite pe care le are, animala ar fi trebuit să se afle-n retragere pe la vreo mănăstire, în buna tradiție a puternicilor politici moscoviți maziliți. E ceva deopotrivă tragic și ridicol la un conțopist securistic care scrie istorie, încât e greu să nu te înduioșezi și să nu te piși pe efigia sa mizerabilă-n același timp.
În ultima parte a anului, gunoiului de la Kremlin i-a făcut concurență serioasă un altul, care, dacă îi luăm în considerare întreaga carieră, e chiar mai jegos. Vorbim, bineînțeles, de răpănosul, bărbosul și căcăciosul zombie Ali Khamenei. Căci mai jegoasă decât conducerea securiștilor e doar conducerea pochilor. Cu toate că epigonului cu cârpa- n cap nu prea i se aplică, el fiind făcut popă prin fiat politic la vreo 60 de ani parcă, pe când era deja de mult un gunoi moșnejesc dintre cele mai pernicioase.

Premiul Dez-Onorific „Florentin Pandele”

În 2022 am purces la o serie pe care doream de mult s-o realizăm, modelată după tîrlescul program cu Mari Români, dar care să se axeze pe cele mai mari gunoaie ale României post-comuniste. Astfel, în cadrul Cei Mai Jegoși am abandonat parțial celebrele bălăcăreli long-form caracteristice blogului nesimțit în anii precedenți și am trecut la scurte «pastile» de bălăcăreală.
Din cele 18 gunoaie bălăcărite de-a lungul celor șase episoade de până acum, ni se pare că nici unul nu este mai jegos decât Emil Boc, star-ul celui de-al treilea episod dedicat Gunoaielor Prim-Ministeriale, fiindcă este cel disprețuibil slugoi al ultimilor 33 de ani din viața publică. Iar pentru asta merită să se afle-n papucii unor gunoaie legendare ca Florentin-Costel Pandele-Jegosu sau Mache-Teodosie.

Cel-Mai-Balacarit-Jeg-2022
|| piticania slugarnică Emil Boc primește Premiul Dez-Onorific „Florentin Pandele” pentru 2022 ||

Capitalistul Jegos al Anului 2022

Cea mai simplu de decis categorie a fost cea dedicată celui mai jegos capitalist al anului, cu toate că bănuim că sunt o sumedenie de capitaliști mult mai pernicioși decât acest izmenar căruia i s-a ridicat chișătu’ dincolo de cap. Problema cu-n așa nivel alarmant al chișătului e că-i foarte greu să-l readuci la cote rezonabile.
O altă problemă a celor cu cantități inimaginabile de bani, asemănătoare cu cea a gunoaielor moșnejești măritate de prea mult timp cu puterea, e că ajungi să crezi că te poți substitui altor instituții (sociale). Iară această convingere poate ajunge să fie demontată doar când bo$$chetarul respectiv trece-n altă dimensiune.
Pentru 2023 îi urăm Musk-ului să i se naționalizeze și chiloții din cur și, dacă comentează, să fie trimis unde bate Maromet cu paru’.

Mizeria Absolută a Anului 2022

Am hotărât să acordăm titlul absolut unei entități anul acesta și nu unei animale (sau grup de animale) din simplul motiv că deținătorii en-titre, pochimea (în special cea ortodoxă, cu două titluri la activ), nu prea și-a depășit recordurile de jeg în 2022.
Apoi, cel mai mare rău cauzat speciei umane anul trecut s-a datorat impotenței capitalismului globalizat de a funcționa altfel decât în condiții ideale. Nici un actor individual nu s-a remarcat în mod special ca extrem de jegos, poate doar excrementul expirat de la Kremlin, însă acolo ni s-a părut c-ar fi mai nimerit să-i subliniem dimensiunea moșnejească. Așadar, capitalismul globalizat este Mizeria Anului 2022, cu serioase șanse de a-și păstra titlul și în 2023.

Dacă apreciați astfel de articole, vă puteți abona la blogul nesimțit aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *