Logo-Nesimtit
Caută

Premiile „Jegurile Anului” 2022

Jegurile-Anului-2020-Imagine-Principala

Anul 2022 e greu de plasat în contextul jegului și prostiei mondiale sau naționale. Nu putem evalua dacă recordurile au fost bătute. În schimb, sigur jegul și prostia s-au metamorfozat în urma pandemiei. Estul Europei a devenit punctul de intersecție a celor mai multe gunoaie ale lumii, iar lepădăturile românești nu fac notă discordantă în acest context disprețuibil.
Dacă ne-am declinat competențele de evaluare, am avut puține dubii cu privire la majoritatea laureaților Premiilor „Jegurile Anului” 2022. Haideți să vedem cine predă ștafeta cea jegoasă din 2021:

  • „Gunoiul Politic 2021” i-a revenit micului hemoroid neoliberal Vasilică Cîțu.
  • „Gunoiul Moșnejesc” al anului a fost neo-dacopatul Ioan Aurel Pop, care-ar trebui mai bine să se uite după locuri de veci, că el sigur o să trăiască veșnic pe dimensiunea ailaltă.
  • Premiul Dez-Onorific „Florentin Pandele” pentru cel mai bălăcărit jeg din 2021 pe blogul nesimțit a fost adjudecat de păduchele securistic Mache, zis și Teodosie Șpagoveanu.
  • Capitalistul Jegos al anului 2021 a fost Elon Musk, din motive evidente.
  • Jegul Absolut a fost, pentru al doilea an la rând, pochimea ortodoxă și, în special, satana iubitoare de arginți Daniil a.k.a.Marele Alb.
Cuprins

Gunoiul Politic al Anului 2022

De la un gunoi PNL-ist la alt gunoi PNL-ist, premiul „Gunoiul Politic Al Anului” îi revine lui Nicolae Ciucă, în multiplele sale calități de gunoi uniformizat, animală proastă și cancer social în general. Cu fiecare respirație pe care-a tras-o în 2022, acest Ciucă a demonstrat că nu e nimic mai mult decât o uriașă plastografie burduhoasă.
Bineînțeles, noi întotdeauna ne-am îndoit de existența autentică a vreunui Nicolae Ciucă. Bănuim că-i prea jegos ca să fie mai mult de-o hologramă ținută-n fața camerelor de un păpușar securistic periculos. În orice caz, la fel ca anul trecut cu Cîțu, îl bălăcărim pe acest Ciucă doar pentru că ar fi plictisitor să-i dăm trei ani la rând premiul adevăratului gunoi politic al anului: cârnatul expirat, Klaus Iohannis.
Este limpede că doar un asemenea jegos maț hipertrofiat putea să găsească o asemenea grosieră caricatură umană și morală ca Nicolae Ciucă. Nici curcile nu mai râd de Nicolae Ciucă, fiindcă nu e politically correct să te iei de animale aflate mai jos pe scara evoluției.

Ciuca-Gunoi-Politic-Jegos-2022
|| plastografia burduhoasă de Ciucă este „Gunoiul Politic Al Anului 2022” ||

Gunoiul Moșnejesc al Anului 2022

Aceasta este mereu cea mai competitivă categorie, dintr-o serie de motive. În primul rând, pentru că nu ne-am învățat minte din dezastrele politice anterioare, astfel că majoritatea politicienilor la nivel global continuă să fie gunoaiele moșnejești. Apoi, deoarece e nevoie de timp ca să dobândești notorietate și, natural, gunoaiele moșnejești au în spate un capital important de notorietate.
Din motive evidente, n-aveau cum să fie prea mulți candidați la acest titlu pentru 2022, cel puțin până în ultima lună a anului. Deși nu facem parte dintre opăriții care-au botezat Războiul din Ucraina «războiul lui Putin», era aproape imposibil să nu-l felicităm pe Vladimir Vladimirovici cu titlul de „Gunoiul Moșnejesc Al Anului 2022”. Dacă n-ar fi fost un gunoi, la cele 70 de primăveri îmbâcsite pe care le are, animala ar fi trebuit să se afle-n retragere pe la vreo mănăstire, în buna tradiție a puternicilor politici moscoviți maziliți. E ceva deopotrivă tragic și ridicol la un conțopist securistic care scrie istorie, încât e greu să nu te înduioșezi și să nu te piși pe efigia sa mizerabilă-n același timp.
În ultima parte a anului, gunoiului de la Kremlin i-a făcut concurență serioasă un altul, care, dacă îi luăm în considerare întreaga carieră, e chiar mai jegos. Vorbim, bineînțeles, de răpănosul, bărbosul și căcăciosul zombie Ali Khamenei. Căci mai jegoasă decât conducerea securiștilor e doar conducerea pochilor. Cu toate că epigonului cu cârpa- n cap nu prea i se aplică, el fiind făcut popă prin fiat politic la vreo 60 de ani parcă, pe când era deja de mult un gunoi moșnejesc dintre cele mai pernicioase.

Premiul Dez-Onorific „Florentin Pandele”

În 2022 am purces la o serie pe care doream de mult s-o realizăm, modelată după tîrlescul program cu Mari Români, dar care să se axeze pe cele mai mari gunoaie ale României post-comuniste. Astfel, în cadrul Cei Mai Jegoși am abandonat parțial celebrele bălăcăreli long-form caracteristice blogului nesimțit în anii precedenți și am trecut la scurte «pastile» de bălăcăreală.
Din cele 18 gunoaie bălăcărite de-a lungul celor șase episoade de până acum, ni se pare că nici unul nu este mai jegos decât Emil Boc, star-ul celui de-al treilea episod dedicat Gunoaielor Prim-Ministeriale, fiindcă este cel disprețuibil slugoi al ultimilor 33 de ani din viața publică. Iar pentru asta merită să se afle-n papucii unor gunoaie legendare ca Florentin-Costel Pandele-Jegosu sau Mache-Teodosie.

Cel-Mai-Balacarit-Jeg-2022
|| piticania slugarnică Emil Boc primește Premiul Dez-Onorific „Florentin Pandele” pentru 2022 ||

Capitalistul Jegos al Anului 2022

Cea mai simplu de decis categorie a fost cea dedicată celui mai jegos capitalist al anului, cu toate că bănuim că sunt o sumedenie de capitaliști mult mai pernicioși decât acest izmenar căruia i s-a ridicat chișătu’ dincolo de cap. Problema cu-n așa nivel alarmant al chișătului e că-i foarte greu să-l readuci la cote rezonabile.
O altă problemă a celor cu cantități inimaginabile de bani, asemănătoare cu cea a gunoaielor moșnejești măritate de prea mult timp cu puterea, e că ajungi să crezi că te poți substitui altor instituții (sociale). Iară această convingere poate ajunge să fie demontată doar când bo$$chetarul respectiv trece-n altă dimensiune.
Pentru 2023 îi urăm Musk-ului să i se naționalizeze și chiloții din cur și, dacă comentează, să fie trimis unde bate Maromet cu paru’.

Mizeria Absolută a Anului 2022

Am hotărât să acordăm titlul absolut unei entități anul acesta și nu unei animale (sau grup de animale) din simplul motiv că deținătorii en-titre, pochimea (în special cea ortodoxă, cu două titluri la activ), nu prea și-a depășit recordurile de jeg în 2022.
Apoi, cel mai mare rău cauzat speciei umane anul trecut s-a datorat impotenței capitalismului globalizat de a funcționa altfel decât în condiții ideale. Nici un actor individual nu s-a remarcat în mod special ca extrem de jegos, poate doar excrementul expirat de la Kremlin, însă acolo ni s-a părut c-ar fi mai nimerit să-i subliniem dimensiunea moșnejească. Așadar, capitalismul globalizat este Mizeria Anului 2022, cu serioase șanse de a-și păstra titlul și în 2023.

Dacă apreciați astfel de articole, vă puteți abona la blogul nesimțit aici.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments