Logo-Nesimtit
Caută

Premiile „Jegurile Anului” 2023

Jegurile-Anului-2020-Imagine-Principala

 Haideți să vedem cine predă ștafeta cea jegoasă de anul trecut:

  • „Gunoiul Politic 2022” i-a revenit burtoacei excrementale Ciucă Niciolae.
  • „Gunoiul Moșnejesc” al anului a fost mizeria securistică de renume mondial Vlamir Vladimirovici ot Kremlin.
  • Premiul Dez-Onorific „Florentin Pandele” pentru cel mai bălăcărit jeg din 2022 pe blogul nesimțit a fost adjudecat de Marea-Mică Lepădătură de Răchițele, piticania slugarnică Emil Boc.
  • Capitalistul Jegos al anului 2022 a fost Elon Musk, din motive evidente.
  • Jegul Absolut a fost unul cam difuz, a cărui propensiune de a genera mizerie socială o cunoaștem de mai bine de 160 de ani, capitalismul global.
Cuprins

Gunoiul Politic al Anului 2023

Anul 2023 va rămâne în istoria politică a României drept Anul Rocadei Râmătorilor, când râtanul uniformizat Ciucă Nicolae i-a făcut loc în funcția de premier porcinei banditești de Buzău, Ciolacu Maricel. Acuma, pe burtoaca cu extremități Ciucă nu prea-l mai putem plasa în poziția de gunoi politic princeps, având în vedere că l-am bălăcărit astfel în 2022. Pe de altă parte, Ciolacul a reușit să nu se facă de căcat până acum, spre surprinderea tuturor (poate mai puțin faza cu certificatul de revoluționar, însă asta-i o coțcărie prea răspândită-n România ca să mai bage cineva de seamă).
Așadar, am avut ceva timp parte de-o dilemă. Dilemă ce-a fost risipită în ultima parte a anului, atunci când am văzut și noi ce-i poate chelea aia multă dihaniei de Șoșoacă. Analiștii și analizdele o trec pe Șoșoacă, de obicei, în categoria absolut demonetizată de populizdă. Noi credem că mai degrabă ea performează un boborism de joasă speță, în special luând în considerare popularitatea sa, mai mult decât genuină printre categoriile de români al căror vocabular nu depășește 250 de cuvinte.
E un adevăr universal recunoscut că talpa țării, boboru’, cam pute. Și aici ne referim mai degrabă la duhoarea neamprostiei. Ce-a făcut Șoșoacă la ședința zisă secretă a Parlamentului e un apel la neamprostia viscerală a boborului. Boboru’ nu se mulțumește până nu vede mortu’ — fie la priveghi, fie la moaște, fie pe la vreun accident rutier. Să se laude el după aia cum a fost șocat c-a văzut creieri pe asfalt.
Pentru brand-ul ei special de populism boborist, noi zicem că vita încălțată de Șoșoacă merită premiul nesimțit de gunoi politic pentru anul 2023.

Șoșoacă-Gunoi-Politic-Jegos-2023
|| balcâza boborizdă Șoșoacă este „Gunoiul Politic Al Anului 2023” ||

Gunoiul Moșnejesc al Anului 2023

Precum în cazul gunoiului politic, tot în ultima parte a anului ne-am decis și asupra gunoiului moșnejesc al anului 2023. Pe de altă parte, de la primele incursiuni ale armatei israeliene în Gaza am știut că excrementalul Bibi Netanyahu-hu-hu-hu-hu va fi, fără putință de răzgândenie, Gunoiul Moșnejesc al anului 2023 pe blogul nesimțit.
Comportamentul în politică a acestui jeg i-a determinat pe unii comentatori să facă analogii cu alt mizerabil gunoi, Orban Viktor. Doar că Israelul e infinit mai important din orice punct de vedere în comparație cu insipidul Magyarország.
Opăriți cum suntem pe gunoaiele politice mioritice, tindem să nu mai luăm în considerare pe cele ale altora. Doar că lepădături ca Bibi sunt infinit mai nocive decât bieții noștri viermi politici, care nici nu știu pe ce lume se află. Ai noștri se comportă în halul acesta pentru că sunt atât de proști, încât nici nu știu că ar trebui (sau ar putea) să fie altfel.
Dar de-alde Bibi și Orban știu ce sunt chemați să facă. Doar că nu vor. Au învățat să vorbească doar la galerie (precum Trump, alt gunoi moșnejesc de mare amploare) și, în spatele cortinei, și-au construit niște rețele clientelare absolut înfiorătoare. Au ajuns la punctul în care trebuie să mobilizeze bucăți din ce în ce mai josnice/habarniste/încuiate/primitive ale electoratului. Căci altfel ar primi un seggberúgás de pe fotoliul de premier direct în celebrul tren care șerpuiește peste munți, plin cu deținuți. Ah, ce dureros!.
Iară în 2024 printre multiplele poli-crize ce bântuie lumea, tot ce mai lipsea e ca stârpitura de Bibi Netanyahu să-și exercite atribuțiile de commander-in-chief. Un gunoi moșnejesc răpănos (și moral și material) care face și cristalele lichide să crape-n televizoarele noastre. Și să nu uităm de peștele de deasupra, care se axfisiază înceeet.

Premiul Dez-Onorific „Florentin Pandele”

Am început seria de bălăcăreală „Cei Mai Jegoși” în 2022, astfel că nu prea ne-am mai permis să realizăm bălăcăreli extinse, bălăcăreli ce-au dat mai mereu laureatul Premiul Dez-Onorific „Florentin Pandele” în anii precedenți. Ba mai rău, în 2023 nu am reușit nici măcar ca în scurtele descrieri ale gunoaielor românești să repetăm teribilul torent de invective cu care l-am gratulat în 2022 pe căcatul de Emil Boc.
Așa că în 2023 avem primul joint-venture în seria de sfârșit de an, unde excrementul uniformizat de Mircia Chelaru va împărți premiul „Florentin Pandele” cu nimeni altul decât Florentin Pandele.

Puțin cunoscut chiar și azi, după ce s-a AUR-izat de ceva vreme, trebuie să luăm în considerare că această mizerie absolută a fost șeful statului major al așa-zisei Armate Române. Chiar dacă umblăm să bălăcărim cele mai răpănoase 100 de gunoaie ale României post-comuniste în aproximativ 250 de cuvinte fiecare, caracterizarea nesimțită a banditului conspiraționist de Chelar conține câteva diamante neșlefuite: „una dintre cele mai dezgustătoare lepădături ale României post-comuniste”, „până și marile gunoaie paradigmatice considerându-l nefrecventabil” sau „scârnăvia chelărească”.

De cealaltă parte a deștiului mijlociu, e limpede că „Scandalul Azilelor” a fost cea mai tare bombă de presă a anului trecut, bombă pe care Un-Nesimțit a fost printre primii care s-o salute. Supremul jeg ilfovean, în multiple încercări jalnice de a se disculpa, a dat recitaluri autentice de jeg pe la RTV cam toată luna iulie. 
Evident, nu l-a crezut nimeni, însă e foarte suspect că n-a fost luat la trii parale de procurori pentru toate blăstămățiile pe care sigur le-a făcut în deceniile de când și-a subjugat Voluntariul. Ce soi de protecție or fi având membrii celui mai jegos cuplu din România?
Chiar și așa, în 2024 mingea e în curtea voluntarienilor (?!). E minten să se mobilizeze exemplar pentru a se lepăda de acest incomensurabil gunoi, iar a doua zi după alegeri să-l scoată-n șuturi din primărie, să-l ude cu furtunu’, să-l bată cu varga până nu mai mișcă și-apoi să-l arunce-n primu’ tomberon. Iar dacă va mai da recitaluri ca cele invocate mai sus, să știe secvența: șuturi → furtun → vargă → tomberon.

Capitalistul Jegos al Anului 2023

În toamna lui 2022, șpicherițelor de pe TV-ul românesc le-au zvâcnit inima pentru cel puțin trei zile. Marele miliardar Peter Thiel venise să petreacă Halloween-ul la Castelul Bran. Și-au intrat într-o transă pițiponcească greu de repetat: da’ ce-a mâncat Peter Thiel la restaurant? Cât a costat? Cu cât vindem pe Publi24 șervețelul plin de muci lăsat de Peter Thiel pe masă?
Atunci, nu prea știam bine ce soi de poamă este acest Thiel. Pentru ca în primăvara lui 2023 să aflăm din New Left Review că Peter Thiel este cel mai jegos broscoi din Silicon Valley, marele ideolog al capitalului mare și foarte mare.
Evident, n-are rost să ne pierdem vremea studiind borhotu’ din capu’ unui căcăcios din ăsta, căruia i-au căzut pleașcă niște bani și după aia s-a dedicat apărării intereselor celei mai jegoase „clase” a globului (i.e., miliardarii), așa că vom spicui din materialul citat mai sus:

  • scopul lui Peter Thiel este de „a-și folosi banii pentru a influența politicul să emancipeze bogații de exploatarea la care sunt supuși de către muncitori”;;
  • „Thiel se prezintă pe sine (și pe alții ca el) drept victime, precum francezii care se dau victimele nord-africanilor sau israelienii care se dau victimele palestinienilor”;
  • „Thiel preamărește virtuțile monopolului, susținând că doar din acea poziție vine adevărata inovație, deoarece monopoliștii pot să se gândească și la altceva decât la profit”;
  • „Thiel și-a petrecut studenția atacând comunitatea gay, pentru ca în 2016 să se însoare cu un bărbat”.

Îi urăm multă muie (cu toate că e subînțeles) și viață scurtă (acompaniată de-o moarte violentă într-un paradis non-statal) căcatului de Peter Thiel. Sau, și mai bine, îi urăm o naționalizare extinsă!

Mizeria Absolută a Anului 2023

Pentru cei interesați, există caracterizări consacrate ale jegului absolut care era PeNeLeu condus de „marile” figuri din care astăzi n-au mai rămas (slavă Bărbosului!) decât denumiri de bulevarde. 
Am mai abordat, pe ici, pe colo când am luat la refec vreun gunoi PeNeList sau altul, despre cum adunătura de gunoaie din Modrogan nu e nici partid, nici național (poate doar în sensul că scopul lor a fost căpușarea întregii țări) și cu-atât mai puțin liberal.
PeNeLeul post-comunist a duhnit greu a securism încă de la re-înființare. Iară sciziunea băsistă din 2007-2009 a dat naștere celei mai jegoase organizații „politice” a ultimilor 35 de ani, rahatul clientelar PeDeLeu. Spune multe faptul că jegurile adunate-n cel din urmă au revenit la haznaua-mumă după ce s-au făcut de căcat din absolut toate punctele de vedere.
Însă punctul de minim îl trăim acum. Cvartetul mizerabil din caricatura de mai jos — burtoaca cu extremități Ciucă, bovina bălegoasă Bode, piticania slugarnică Boc și marele mâncător de căcat Rareș Bogdan — acoperă întregul spectru al jegului politic. Noi sperăm ca în ambâțu’ lor disprețuibil de a rămâne la butoane, într-un fel sau altul, să tragă în groapă „partidul” și, ca din 2025, să discutăm despre PeNeLeu doar la trecut. Ceea ce ar fi trebuit să continuăm să facem încă din 1990. Dar na! e mulți proști pe-aicea.
‘Să ducă dreaq odată pentru totdeauna!

PNL_Jeg_Absolut_2023
|| PeNeLeu, mizerie absolută ||

Dacă apreciați astfel de articole, vă puteți abona la blogul nesimțit aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *