Share on twitter
Share on facebook

Mister Elucidat După 30 de Ani

În curând – pe 5 iunie – se împlinesc 30 de ani de la momentul efectuării uneia dintre cele mai faimoase fotografii (conform revistei americane TIME) ale ultimului secol: omul, până acum anonim, care „înfrunta” tancurile regimului comunist în timpul protestelor din piața Tiananmen. Acesta a devenit unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale rezistenței împotriva autoritarismului. Cel mai interesant aspect e că identitatea așa-numitului Tank Man a rămas necunoscută. Până astăzi.

Într-un episod care face ca WikiLeaks să fie considerat un fonfleu ziaristic à la Ion Cristoiu, surse din Ministerul Securității Statului din China apropiate de Un-Nesimțit au confirmat identitatea eluzivului bărbat. Inițial am întâmpinat această informație cu stupoare, dar după ce am citit un raport ultra-secret nu mai poate fi loc de nici un fel de îndoială.

Faimosul Tank Man este nimeni altul decât tîrla jegoasă de Gabriel Oprea. Îndoiala mi-a fost spulberată când am citit exact motivul prezenței teribilului escroc în piață din raportul serviciilor secrete chineze. Documentul folosește o expresie chinezească cvasi-intraductibilă, însă un eminent traducător de la Facultatea de Limbi Străine Aplicate m-a lămurit: informatorii „Securității” chineze vorbesc despre Oprea ca despre musca din curu’ calului.  
Ceea ce este consistent cu majoritatea comportamentelor excrementului militarizat din perioada post-comunistă. Dealtfel, G. Oprea a fost o muscă-n curu’ calului pentru zeci de milioane de români. O muscă pernicioasă și deosebit de disprețuibilă.

Tîrla-i Tîrlă Până Moare

Sună o vorbă nesimțită de o infinită înțelepciune.
Lăsând gluma la o parte, campania electorală pentru europarlamentare a avut o desfășurare extrem de previzibilă: partidele se fac că dreg, iar alegătorii se fac că se lasă păcăliți. Singurul eveniment demn de atenție este auto-reactivarea jegului incomensurabil de G. Oprea în atenția publică. Faptul că nu se teme că va fi linșat de populație este într-adevăr una dintre cele mai triste vești pentru o societate care ar fi trebuit să-și capete un minimum respect de sine la treizeci de ani de la „revoluția” prost regizată a lui Sergiu Nicolaescu.

O lichea și un impostor dovedit și răs-dovedit ca acest vierme epoletizat ar trebui să trăiască într-un cvasi-arest la domiciliu și în absența oricărei hotărâri judecătorești în acest sens. Ar trebui să se uite permanent după umăr să vadă dacă nu sunt cetățeni revoltați cu furci și torțe ce doresc să-l prindă și să-l îngroape de viu în căcat de câine.
Nici nu e nevoie de o grandioasă și concertată “conspirație”, ci doar de un om nervos că i s-au desfăcut șireturile de la pantofi pentru a lua la omor o asemenea otreapă puturoasă. Treaba poate fi foarte “matter of fact”, în stilul lui Petrini când se întoarce de la pușcărie în Cel Mai Iubit Dintre Pământeni, filmul:

Ascultam deunăzi la radio o emisiune tip „vax populi” în care ascultătorii erau întrebați dacă și când clasa politică din România se va schimba. Dacă se dorea o dezbatere serioasă, evident că întrebarea este cretină. Suntem, până la urmă și cu toate defectele, o societate deschisă; nu există „clasă politică”, doar nu suntem în China dinastiei Tang. Avem, oricât ar fi ele de disfuncționale, instituții politice și nu o clasă politică. Instituțiile sunt problematice, indivizi disprețuibili (care laolaltă sunt etichetați drept „clasă politică”) sunt „recrutați” de aceste instituții disprețuibile, ce desăvârșesc aspectul disprețuibil al societății românești.
Dar, ca să nu rămân și eu mai prejos și să răspund la întrebarea inițială: când mizerabili precum Gabriel Oprea vor fi plasați și vor rămâne la locul lor după ce s-au compromis definitiv. Unde este locul acestor tîrle animalice? La coteț bineînțeles, dacă la muncă silnică nu mai e politically correct să-i trimitem. Cu o perpetuă tîrșă că linșajul poate apărea oricând.

Gabriel Oprea - jeg incomensurabil
MARȘ LA COTEȚ, TÎRLĂ JEGOASĂ!
Newsletter Nesimțit
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Newsletter Nesimțit