Prințipuri Sociale

Share on twitter
Share on facebook
Share on reddit

„ Tîrla-i tîrlă până moare!

Un-Nesimțit

Dacă prințipurile politice sunt necesare pentru o mai bună organizare a acțiunii colective în cazul unui număr mare de indivizi, prințipurile sociale au cel mai adesea aplicabilitate la nivel micro.
În plus, prințipurile politice sunt adesea total necunoscute prostimii largi, astfel că, paradoxal, este mai simplu să încerci să educi filistinii pe acest palier. Aceiași filistini au de obicei un ersatz de prințipuri sociale inculcat în căpățâni. Problema e că-i “lucru anticvat”, vorba maestrului Marius Chicoș Rostogan.
Evident, ne referim în special la gunoaiele moșnejești care, în spații atât de înghețate ca cel mioritic, aveau prințipuri sociale expirate înainte de a deveni moșneji, deoarece se presupune că gunoaie au fost dintotdeauna. Dar nu doar moșnejii se fac vinovați de dogmatism, existând o sumedenie de dobitoci care cred în entități an-istorice și în «valori» care nu sunt supuse inflației.
Astfel de entități și valori sunt atât de puține încât nu prea merită atenție. Tîrlele care nu-și adaptează prințipurile sociale sunt cu-adevărat alea care nu te lasă să trăiești. Astfel că trebuie trimise la coteț. Presto!