Seriale | Filme

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Este probabil pentru prima dată în istorie când «epoca de aur» a unui domeniu, oricare domeniu, există în prezent. Trăim epoca de aur a televiziunii (care nu mai înseamnă televiziune, ci TV sub orice modalitate de diseminare s-ar produce) și asta e evident. Cine dracu’ s-ar mai mulțumi cu 90 de minute de narațiune mediocră – în cel mai bun caz – la cinema când poate avea zece ore în care acțiunea și mai ales personajele să fie întoarse pe toate fețele?
Discutăm despre o lume cu o capacitate de atenție redusă, iar hegemonia serialelor reprezintă paradoxul consumului cultural actual. Oricum, asta nu poate decât să ne bucure.
În această categorie vom include filmele și documentarele , având în vedere că nu prea urmărim astfel de produse culturale, aflate pe o pantă evident descendentă din toate punctele de vedere, mai ales a calității. Este important de precizat că nu vom analiza nefericit-botezatele blockbustere, cum ar fi GoT, cu toate că poate ne plac și nouă. Spiritul artistic al epocii de aur a Tv-ului rar se regăsește într-un asemenea exercițiu de cheltuială a surplusului de buget. Pe de altă parte, un „The Wire”, de exemplu?!

„În California nu se aruncă gunoiul. Îl reciclează ca seriale TV.

Woody Allen
- alt moșneag -
Newsletter Nesimțit
Păcat - Recomdandare TV pentru PS Teodosie

PĂCAT! Recomandare TV pentru PS Teodosie

Muzele bălăcărelii prozaice s-au dedat la cele mai perverse orgii lexicale în miticul spațiu delimitat de sinapsele nesimțite. Dacă analiștii indistincți condamnă «derapajele» clericilor ortodocși, Un-Nesimțit absolutamente pulverizează într-un nemaipomenit exercițiu de virtuozitate bălăcăristică BeOReul și devertebratul lor exponent, excrementalul Teodosie Șpagoveanul.

Virunga – Despre Crimele Capitalismului Neocolonial în Paradis

Virunga – Despre Crimele Capitalismului Neocolonial în Paradis

Întotdeauna am considerat că decolonizarea este cel mai important proces istoric de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Problema cu decolonizarea a fost și este controversatul aspect al „neocolonialismului”. Dacă cineva vrea să afle ce presupune acest neocolonialism, de la firul ierbii și nu dintr-un tom prăfuit, ar face bine să se uite la documentarul «Virunga».

Rupert Murdoch - Un Mega-Jeg al Timpurilor Noastre

Rupert Murdoch – Un Mega-Jeg al Timpurilor Noastre

De-a lungul a trei episoade de câte o oră, BBC ne demonstrează cu vârf și îndesat caracterul pernicios al mogulului media Rupert Murdoch. Noi susținem că acest Murdoch este unul dintre puținele … da, știm că este greu de crezut … mega-jeguri ale timpurilor noastre. Morala acestui program e că atât timp cât e posibil ca asemenea mizerii să-și întindă blestematele tentacule pe mai mult de 2-3 grade de latitudine, democrația rămâne o poveste de adormit copiii … cu grave probleme cognitive.

Al Treișpelea |13th

Al Treișpelea

Un faimos documentar din 2016, „Al Treișpelea” se referă la cel de-al 13-lea amendament la Constituția Statelor Unite și cum a fost el interpretat ca să se continue sclavia minorității negre prin alte forme.

Documentarul Colectiv

Documentarul «Colectiv» – Un Fâs pentru Filistini

Documentarul „Collective”, despre evenimentele ulterioare incendiului din clubul Colectiv, a fost mult lăudat pe-afară și prin ‘năuntru. Noi credem că e cam de căcat, în sensul că nu aduce nimic nou. E doar o altă variațiune pe tema corupției și ce ne facem, maică, aicea? Pe de altă parte, Un-Nesimțit este gata să recunoască posibilitatea fascinației occidentalilor în fața unei povești emoționante, garnisită cu eroi care mai de care. Totuși, vreo câteva momente răzlețe au calitatea de a te pune pe gânduri. Dar care or fi alea?

Ronald Reagan - Recenzie The Reagans (showtime)

Ronald Reagan – Originalul Gunoi Moșnejesc Prezidențial

Biografia tîrletelui absolut Ronald Reagan este luată la puricat într-o nouă miniserie difuzată de Showtime, The Reagans. Chiar dacă scenariul este evident influențat de preferințele politice actuale ale producătorilor, în particular, și ale Hollywood-ului, în general, povestea lui Reagan merită spusă și respusă din toate unghiurile. Mai rar e posibil până și să imaginezi, într-o manieră credibilă, un asemenea personaj cu atâtea defecte: indistinct, incompetent, rasist, ridicol, bombalău, turnător, attention-whore avant la lettre ș.a.m.d. Și să ajungă președinte al Statelor Unite într-un moment al vieții când devenise și un răpănos gunoi moșnejesc chiar e un scenariu extrem de nerealist. Și totuși …

Newsletter Nesimțit