Seriale | Filme

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Este probabil pentru prima dată în istorie când «epoca de aur» a unui domeniu, oricare domeniu, există în prezent. Trăim epoca de aur a televiziunii (care nu mai înseamnă televiziune, ci TV sub orice modalitate de diseminare s-ar produce) și asta e evident. Cine dracu’ s-ar mai mulțumi cu 90 de minute de narațiune mediocră – în cel mai bun caz – la cinema când poate avea zece ore în care acțiunea și mai ales personajele să fie întoarse pe toate fețele?
Discutăm despre o lume cu o capacitate de atenție redusă, iar hegemonia serialelor reprezintă paradoxul consumului cultural actual. Oricum, asta nu poate decât să ne bucure.
În această categorie vom include filmele și documentarele , având în vedere că nu prea urmărim astfel de produse culturale, aflate pe o pantă evident descendentă din toate punctele de vedere, mai ales a calității. Este important de precizat că nu vom analiza nefericit-botezatele blockbustere, cum ar fi GoT, cu toate că poate ne plac și nouă. Spiritul artistic al epocii de aur a Tv-ului rar se regăsește într-un asemenea exercițiu de cheltuială a surplusului de buget. Pe de altă parte, un „The Wire”, de exemplu?!

„În California nu se aruncă gunoiul. Îl reciclează ca seriale TV.

Woody Allen
- alt moșneag -
Newsletter Nesimțit
Serial Netflix Formula 1

Formula 1: Drive to Survive

Formula 1 este poate cel mai „pur” produs al capitalismului târziu, asta dacă te gândești că precede Champions League și apogeul sporturilor difuzate în SUA. Documentarul Netflix, intitulat „Drive to Survive” ne introduce în lumea aproape 100% concurențială a piloților și a directorilor de echipă din Formula 1. Pentru cunoscători, e aproape de prisos să remarci că ce se întâmplă în spatele „cortinei” unui grand prix este infinit mai interesant decât ce apare pe sticlă.

The Deuce

„The Deuce” – Lecție de Diviziune a Muncii

„The Deuce”, serial produs de HBO și aflat momentan la al doilea sezon, induce într-Un-Nesimțit noi revelații cu privire la natura eminamente “proxenetică” a politicii de proastă calitate, practicată mai ales în spații disprețuibile. Realitatea că tîrlismul nu cunoaște granițe etnice, economice sau sociale devine evidentă când se realizează paralela între pești și politicienii lacomi de joasă speță. Spectrul cotețului este prea blând în ambele situații. Un opus de calitate, copchilaș al deja legendarului David Simon.

Newsletter Nesimțit