Soțietate & Prințipuri

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Secțiunea „Soțietate & Prințipuri” reprezintă sistemul nervos și cavitatea abdominală a blogului nesimțit. Cum societatea și politica românească au pornit (metaforic, cel puțin) de la ideea/citatul mock-lincolnian enunțat într-o „Scrisoare Pierdută”, ne-am hotărât să creăm acest blog taman pentru a oferi prințipuri, analize în favoarea acestora, dar și pentru a bălăcări cu toată măiestria disprețuibilitatea umană aflată în contra sau în afara acestor prințipuri.
Această secțiune conține postări din categoriile „Prințipuri Sociale” și „Prințipuri Politice” – analize cu ecouri din teoria politică și ceea ce în jargonul anglo-saxon este cunoscută ca «social theory» (marile paradigme despre schimbarea socială). Și pentru a juxtapune cu violență realitatea peste teorie, secțiunea aceasta înglobează articole din categoriile „Tîrlisme Autohtone” și „Tîrlisme Internaționale”. Ne-am propus ca în aceste din urmă categorii să batjocorim și să denunțăm tîrlele și tîrlismul peste tot pe unde-l întâlnim.
Tradiția autohtonă are o propensiune aparte pentru ascunderea gunoiului sub preș. Noi dorim să-l depozităm mereu la tomberon (propriu sau figurat) și oferim și ceva unelte în acest sens. Nein zu tîrlismus!

„ … unde nu e moral, acolo e corupţie, şi o soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are!

Nen'-tu Iancu
- un nesimțit -
Newsletter Nesimțit
Vârsta de Aur a Educației Românești

Vârsta de Aur a Educației Românești

Putrefacția și reforma sistemului de educație din România e un subiect asupra căruia toată lumea își dă cu părerea, așa c-ar fi păcat să nu avem și perspective nesimțite. Neavând competențe specifice în acest domeniu, mai degrabă ne dăm cu părerea vis-a-vis de cei care-și dau cu părerea.

Păcat - Recomdandare TV pentru PS Teodosie

PĂCAT! Recomandare TV pentru PS Teodosie

Muzele bălăcărelii prozaice s-au dedat la cele mai perverse orgii lexicale în miticul spațiu delimitat de sinapsele nesimțite. Dacă analiștii indistincți condamnă «derapajele» clericilor ortodocși, Un-Nesimțit absolutamente pulverizează într-un nemaipomenit exercițiu de virtuozitate bălăcăristică BeOReul și devertebratul lor exponent, excrementalul Teodosie Șpagoveanul.

Prostia Românească Face Victime

Prostia Românească Face Victime … (În) Direct

Ce ne spune așa-zisa luare de ostateci de la Onești despre societatea românească? Toate vuvuzelele de presă au scos în evidență impotența statului, ca și cum asta ar fi vreo noutate. Toată lumea știe că statul român este incompetent; asta e o realitate multi-seculară și, probabil, perpetuă. Însă, într-un stil bălăcăristic specific, Un-Nesimțit demonstrează că principala vedetă a evenimentelor este prostia românească, întrupată în hoitul disprețuibil al unui gunoi moșnejesc. Iar forței prostiei nu i se poate împotrivi nici cel mai puternic și eficient stat.

Sursele Puterii Sociale

Sursele Puterii Sociale

„Sursele Puterii Sociale” reprezintă lectură obligatorie pentru oricine dorește să discute despre societate și schimbare dincolo de chibițăreala specifică gunoaielor moșnejești care nu sunt sigure în ce secol a fost anul 2000. Patru surse ale puterii sociale – ideologică, economică, militară și politică – sunt urmărite din vremuri pre-statale până la Marea Recesiune din 2008 pentru a da seama de acel obiectiv de aur al sociologiei istorice, un model inteligibil și rezonabil al schimbării sociale la scară largă.

Întoarcerea Neoliberalismului Băsist

Întoarcerea Neoliberalismului Băsist

Căcăciosul partid zis liberal, prin ridicola marionetă Florin Cîțu, efectuează întoarcerea, de rigueur, la neoliberalismul băsist. Evident, nici nu putea fi altfel, căci imaginație pentru politici de dezvoltare nici nu există. Mai rău, nici n-a existat vreodată în istoria post-comunistă a României. O istorie nesimițită a neoliberalismului în România înseamnă și multă imaginație în a bălăcări multitudinea de tîrle ce au întrupat această pernicioasă ideologie.

De Ce Scriu Politicienii Cărți

De Ce Scriu Politicienii Cărți?

Arhetipala animală proastă a politicii românești s-a apucat de scris. Sau, o altă arhetipală a fost plătită să scrie o carte în numele arhetipalei inițiale. Nici nu mai contează. Întrebarea serioasă e de ce politicienii, de la mare la mic și de la disprețuibil la hiper-disprețuibil, scriu cărți? Un-Nesimțit identifică, în tipică manieră bălăcărească, două motive principale.

Newsletter Nesimțit