Logo-Nesimtit
Caută

Are Stofă dă Politician, băăă!

Stofă de Politician - Imagine Principală

Pe lângă calitatea sa de triplu gunoi, cocălăristic, securistic și moșnejesc, Băsescu Trajan-Mizeria și-a demonstrat recent, cu asupra de măsură, apetența neostoită pentru tîrlism. Abia mai respiră hoitu’ mizerabil, iară Băsescu Trajan-Mizeria tîrlește în continuare. Și nici că se putea găsi un partener mai propice tîrlitului decât devertebrata Cosmin Prepuțeanu. 
Există un podcast de așa-zisă analiză politică vax, ei nu fac analiză politică, ci doar învârt bârfe emise de gunoaiele politice pe care le cunosc, mai mult sau mai puțin personal —, Partea plină/Partea goală, bun de ascultat când te ștergi la cur, unde am auzit despre mega-apariție a fostului gunoi prezidențial.

Podcast-ul e interesant doar pentru studierea atitudinii celor două „gazde”, Lăzăroiu și Hrițuc. Hrițuc emană banalități cu aerul descoperitor al naivității adolescentine, iară Lăzăroiu rar iese dintr-o omnisciență de foarte prost gust. În schimb, amândoi sunt înamorați de Băsescu Trajan-Mizeria și, la îndemnurile celor doi, cu tot scepticismul, am urmărit interviul de la Digi24, după care ar fi trebuit să mă lămuresc de stofa serioasă a singurului politician adevărat din România post-comunistă (catalogare Lăzăroaico-Hrițuciană).  

Degradarea biologică a fostului mariner îți provoacă o și mai accentuată scârbă decât cu un deceniu în urmă, iar cântarea propriilor panegirice te face să verși. După ce și-a dat părerile lui de „expert” față de evenimentele politice actuale timp de 10 minute, Băsescu Trajan-Mizeria a trecut la auto-elogii în rafală.
De la început a cotit-o prost, când Prepuțeanu i-a pus în față jegoasa declarație privitoare la sorțile tripletei Blaga-Boc-Falcă. Însă nu i-a dat prin cap onorabilului „moderator” să urmeze această întrebare cu observația, pertinentă și la mintea cocoșului, că pe lângă Falcă, Boc sau Blaga, gunoaiele politice actuale (d-alde Ciolacu, Ciucă sau Rareș Bogdan) sunt junioare, abia s-au născut ieri. Cei trei acoliți băsiști invocați au decenii de experiență într-ale banditismului, tîrlismului și jigodismului politic. Asta ca să nu mai menționăm că Blaga are „afaceri” (i.e., spolierea banului public) cu Ciolacu. 

Pe nepusă masă, matrozul tremuricios a atacat (falsa) dihotomia dreapta-stânga. Cică el ar fi fost atacat că-n 20 de ani doar cu președinți de dreapta, țara ar fi rămas pe loc. Credeam că o să se disculpe politicianist, dar a fost mai rău de atât. Ne-a vârât repede pe gât că din 2004 România și-a triplat PIB-ul. Asta-i ca aia cu „cât a construit Ceaușescu”. Băsescu Trajan-Mizeria își arogă această triplare de PIB, precum vorbea Nicușor Ceaușescu de ctitoriile lu’ tac-su. Și asta și cealaltă sunt oglindirea muncii oamenilor, în nici un caz opera marilor cârmaci. 
Apoi, întreaga emisiune (n-am reușit să urmăresc până la final) s-a desfășurat după principiul clasic băsescian, „laudă-mă gură, că ți-oi da băutură”. Băsescu Trajan-Mizeria a tăiat chingile justiției, Băsescu Trajan-Mizeria s-a folosit de și a ținut în frâu serviciile, Băsescu Trajan-Mizeria s-a luat la trântă cu și a dovedit datoria publică, Băsescu Trajan-Mizeria știe din vasta experiență cum funcționează UE și NATO, Băsescu Trajan-Mizeria e prea modest ca să-și evalueze mandatele sale … sau pe ale actualului gunoi prezidențial. Nimeni n-ar avea căderea, epistemologică sau morală, ca să dea un verdict asupra președinției băsesciene. 10 ani e un interval prea redus. Oare când vrea acest neicusor hiper-expirat (dar emanând jeg ca-n tinerețea cocălăristică) să ne permiă să-l luăm la trii parale. Cârnatul de Iohannis are approval rate (aproximativ, cotă de încredere) de 16 la sută. Oare cele 16 procente n-au căderea să concluzioneze că mandatele lui au fost de căcat? 

E de mare mirare cum nu se pișă lumea pe Băsescu Trajan-Mizeria de-a lungul nenumăratelor zboruri, plătite cu ‘jde mii de euro ca să care hoitul aproape descompus de la și până la Bruxelles. Pe de altă parte, am auzit în multiple colțuri de media și internet că acest interviu de râsu’ curcilor a fost bine primit. Un munificent pater patriae ne-a luminat cu înțelepciunea sa. 
Și mai scandalos e obiceiul ăsta, care nu-i doar românesc, de-a recupera gunoaiele (foarte detestate la vremea lor) după ce-au dispărut oleacă. Noi, în schimb, știm că odată ce ești un gunoi politic, rămâi un gunoi politic. Nu s-a deșteptat vreodată vreun gunoi politic la bătrânețe. Iară jegoasa reprezentație băsesciană în fața unui Prepuțeanu amuțit în fața stofei de politician demonstrează asta cu vârf și-ndesat. 
Cu toate astea, hai să presupunem că Băsescu ar fi croit din cea mai fină stofă de politician și-ar fi singurul de acest fel din post-comunism. Degeaba porți cele mai fine stofe, dacă tu nu faci nimic altceva decât să tîrlești toată ziua și, când faci pauză de la tîrlit, nu te interesează decât blăstămății și egolatrie. I-am ura un deces proxim mizeriei băsesciene, însă Thanatos a fost chiar cameraman la Digi24 de data asta. Să fie primit, d-le prezident, puicusorule! 

Dacă apreciați astfel de articole, vă puteți abona la blogul nesimțit aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *