Tîrlisme Autohtone

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Tîrlismele sunt caracteristici și comportamente specifice tîrlelor. Societățile certate cu modernitatea, disprețuibile ca cea românească prezintă o proporție mai mare de tîrle și tîrlisme ca promotoarele modernității. Cercetătorii britanici plasează această proporție de tîrle la peste 30 la sută de populație în astfel de spații.
Acest aspect devine evident când analizezi că principalii actori ai vieții publice din ultimul secol au fost ori tîrle jegoase de sine stătătoare, ori gunoaie mai mult decât primitive, ori rotițe al complexului tîrlesco-bișnițăresc ale căror singure pasiuni au fost și sunt propria propășire … materială, bineînțeles.
Totuși, tîrlismele autohtone nu sunt apanajul exclusiv al tîrlelor. După cum am mai menționat, cultura acestei societăți este formată din narațiuni atât de învechite, atât de false și de o calitate atât de proastă, încât tîrlismele se evidențiază și în cazul unor indivizi ai căror preocupări zilnice ar trebui să-i scutească de a manifesta aceste tîrlisme.
Cultura (în sens larg) a spațiului românesc este ea însăși disprețuibilă. Vina tîrlelor și tîrlismelor este doar extrem de rar una individuală. Asta nu înseamnă cu nu există!

„Numai osebita si nemărginita pronie cerească a făcut ca împărăția mare a turcilor nu a silit un norod atât de prost și fără putere.

D. Cantemir
- politician -
Newsletter Nesimțit
Păcat - Recomdandare TV pentru PS Teodosie

PĂCAT! Recomandare TV pentru PS Teodosie

Muzele bălăcărelii prozaice s-au dedat la cele mai perverse orgii lexicale în miticul spațiu delimitat de sinapsele nesimțite. Dacă analiștii indistincți condamnă «derapajele» clericilor ortodocși, Un-Nesimțit absolutamente pulverizează într-un nemaipomenit exercițiu de virtuozitate bălăcăristică BeOReul și devertebratul lor exponent, excrementalul Teodosie Șpagoveanul.

Prostia Românească Face Victime

Prostia Românească Face Victime … (În) Direct

Ce ne spune așa-zisa luare de ostateci de la Onești despre societatea românească? Toate vuvuzelele de presă au scos în evidență impotența statului, ca și cum asta ar fi vreo noutate. Toată lumea știe că statul român este incompetent; asta e o realitate multi-seculară și, probabil, perpetuă. Însă, într-un stil bălăcăristic specific, Un-Nesimțit demonstrează că principala vedetă a evenimentelor este prostia românească, întrupată în hoitul disprețuibil al unui gunoi moșnejesc. Iar forței prostiei nu i se poate împotrivi nici cel mai puternic și eficient stat.

Întoarcerea Neoliberalismului Băsist

Întoarcerea Neoliberalismului Băsist

Căcăciosul partid zis liberal, prin ridicola marionetă Florin Cîțu, efectuează întoarcerea, de rigueur, la neoliberalismul băsist. Evident, nici nu putea fi altfel, căci imaginație pentru politici de dezvoltare nici nu există. Mai rău, nici n-a existat vreodată în istoria post-comunistă a României. O istorie nesimițită a neoliberalismului în România înseamnă și multă imaginație în a bălăcări multitudinea de tîrle ce au întrupat această pernicioasă ideologie.

De Ce Scriu Politicienii Cărți

De Ce Scriu Politicienii Cărți?

Arhetipala animală proastă a politicii românești s-a apucat de scris. Sau, o altă arhetipală a fost plătită să scrie o carte în numele arhetipalei inițiale. Nici nu mai contează. Întrebarea serioasă e de ce politicienii, de la mare la mic și de la disprețuibil la hiper-disprețuibil, scriu cărți? Un-Nesimțit identifică, în tipică manieră bălăcărească, două motive principale.

Premiile „Jegurile Anului 2020”

Premiile „Jegurile Anului 2020”

Bine v-am găsit la prima ediție a premiilor „Jegurile Anului”. Toată lumea face topuri cu cele mai pozitive zboruri de fluturi mirobolanți ai anilor ce au trecut din epoca de aur a traiului. Noi, ca de obicei, facem un top modest al celor mai jegoase personaje a anului prost ce tocmai s-a încheiat. Evident, atracția principală este să aflați cine este jegul absolut al anului 2020.

Florentin-Pandele-Distilat-de-Jeg- Romanesc

Florentin Pandele – Distilat de Jeg Ilfovean

Cine este de vină pentru ascensiunea politică și notorietatea publică a unui jeg primitiv precum Pandele? Bineînțeles, o asemenea întrebare are parte de răspunsuri complexe și fragmentare. Un-Nesimțit sugerează că prostia electoratului român – ignorant și ridicol, dar sensibil la mituri politice și mesaje bine țintite din partea unui «lobby moșnejesc» – ar purta cea mai mare parte de vină. Dar, bineînțeles, restul o poartă însuși mizeria Florentin-Costel, a cărui biografie disprețuibilă este schițată în această postare, un demers bălăcăristic de o virtuozitate sclipitoare.

Newsletter Nesimțit