Tîrlisme Internaționale

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Am trecut în revistă cele mai importante caracteristici ale tîrlelor și ale tîrlismelor în descrierea dedicată tîrlismelor autohtone și în definiția tîrlei. Chiar dacă societăților non-disprețuibile prezintă proporții mai reduse de tîrle în populație, natura tîrlei face ca acestea să nu fie mai puțin primejdioase pentru viața în comun ca în societățile disprețuibile.
Această aparentă contradicție se explică prin natura inerent tupeistă a tîrlei. Cum este imposibil să convingi o tîrlă că este tîrlă, aceasta își va manifesta cu mai multă violență tîrlismul cu cât se află mai sus pe scara influenței/puterii în societate. Și cum democrațiile sunt natural vulnerabile în fața demagogiei, tîrlele vor avea mereu un avantaj în jocurile cu și asupra opiniei publice.
Spre exemplu, două fenomene (relativ) recente sunt consecință directă a tîrlismului la scară globală : populismul și political correctness. Agenții unor astfel de evoluții vor constitui principalele ținte ale bălăcărelii fără milă din cadrul categoriei „Tîrlisme Internaționale”.

„Pământul oferă îndeajuns pentru nevoile fiecărui om. Dar nu oferă îndeajuns pentru lăcomia fiecărui om.

Gandhi
- alt moșneag -
Newsletter Nesimțit
Premiile „Jegurile Anului 2020”

Premiile „Jegurile Anului 2020”

Bine v-am găsit la prima ediție a premiilor „Jegurile Anului”. Toată lumea face topuri cu cele mai pozitive zboruri de fluturi mirobolanți ai anilor ce au trecut din epoca de aur a traiului. Noi, ca de obicei, facem un top modest al celor mai jegoase personaje a anului prost ce tocmai s-a încheiat. Evident, atracția principală este să aflați cine este jegul absolut al anului 2020.

Virunga – Despre Crimele Capitalismului Neocolonial în Paradis

Virunga – Despre Crimele Capitalismului Neocolonial în Paradis

Întotdeauna am considerat că decolonizarea este cel mai important proces istoric de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Problema cu decolonizarea a fost și este controversatul aspect al „neocolonialismului”. Dacă cineva vrea să afle ce presupune acest neocolonialism, de la firul ierbii și nu dintr-un tom prăfuit, ar face bine să se uite la documentarul «Virunga».

Rupert Murdoch - Un Mega-Jeg al Timpurilor Noastre

Rupert Murdoch – Un Mega-Jeg al Timpurilor Noastre

De-a lungul a trei episoade de câte o oră, BBC ne demonstrează cu vârf și îndesat caracterul pernicios al mogulului media Rupert Murdoch. Noi susținem că acest Murdoch este unul dintre puținele … da, știm că este greu de crezut … mega-jeguri ale timpurilor noastre. Morala acestui program e că atât timp cât e posibil ca asemenea mizerii să-și întindă blestematele tentacule pe mai mult de 2-3 grade de latitudine, democrația rămâne o poveste de adormit copiii … cu grave probleme cognitive.

Ronald Reagan - Recenzie The Reagans (showtime)

Ronald Reagan – Originalul Gunoi Moșnejesc Prezidențial

Biografia tîrletelui absolut Ronald Reagan este luată la puricat într-o nouă miniserie difuzată de Showtime, The Reagans. Chiar dacă scenariul este evident influențat de preferințele politice actuale ale producătorilor, în particular, și ale Hollywood-ului, în general, povestea lui Reagan merită spusă și respusă din toate unghiurile. Mai rar e posibil până și să imaginezi, într-o manieră credibilă, un asemenea personaj cu atâtea defecte: indistinct, incompetent, rasist, ridicol, bombalău, turnător, attention-whore avant la lettre ș.a.m.d. Și să ajungă președinte al Statelor Unite într-un moment al vieții când devenise și un răpănos gunoi moșnejesc chiar e un scenariu extrem de nerealist. Și totuși …

Despre Șobolani și Politicieni

Despre Șobolani și Politicieni

În lumina unor noi descoperiri privind „umanitatea” șobolanilor, Un-Nesimțit susține că locul acestora în experimentele medicale (și nu numai) ar trebui luate de acei homo sapiens care dovedesc zilnic că și-au pierdut-o. Pe ea, umanitatea. Ne referim, desigur, la politicienii tîrlești.

Recenzie Nesimțită Complotul Împotriva Americii

Complotul Împotriva Americii și Fascinația Prezidențială

În «Complotul Împotriva Americii» — mini-seria HBO produsă de David Simon după cartea cu același titlu de Philip Roth — oameni obișnuiți aparent benevolenți sunt duși pe căi greșite de politicieni tîrlești. Chiar așa să fie?

Newsletter Nesimțit