Tîrlisme Internaționale

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Am trecut în revistă cele mai importante caracteristici ale tîrlelor și ale tîrlismelor în descrierea dedicată tîrlismelor autohtone și în definiția tîrlei. Chiar dacă societăților non-disprețuibile prezintă proporții mai reduse de tîrle în populație, natura tîrlei face ca acestea să nu fie mai puțin primejdioase pentru viața în comun ca în societățile disprețuibile.
Această aparentă contradicție se explică prin natura inerent tupeistă a tîrlei. Cum este imposibil să convingi o tîrlă că este tîrlă, aceasta își va manifesta cu mai multă violență tîrlismul cu cât se află mai sus pe scara influenței/puterii în societate. Și cum democrațiile sunt natural vulnerabile în fața demagogiei, tîrlele vor avea mereu un avantaj în jocurile cu și asupra opiniei publice.
Spre exemplu, două fenomene (relativ) recente sunt consecință directă a tîrlismului la scară globală : populismul și political correctness. Agenții unor astfel de evoluții vor constitui principalele ținte ale bălăcărelii fără milă din cadrul categoriei „Tîrlisme Internaționale”.

„Pământul oferă îndeajuns pentru nevoile fiecărui om. Dar nu oferă îndeajuns pentru lăcomia fiecărui om.

Gandhi
- alt moșneag -
Newsletter Nesimțit
Filistini și Gunoaie Mizerabile: Tadici și R. Williams

Să-ți Irosești Talentu’ Pe Niște Filistini

Din întâmplare, Un-Nesimțit a dat peste un imens articol scris întru slava fameliei princeps de filistini sportivi ai lumii: jegosul clan Williams. Revoltat de irosirea talentului jurnalistico-scriitoricesc pe un subiect atât de vulgar, bălăcăreala nesimțită atinge noi culmi. Prostia și tupeul on-screen afișat de cele două «planetoase» tenizmene este deja legendară, însă glorificarea jigodescului lor babac este de neiertat. Și a altora ca el! Articol nerecomandat cititorilor posedați de duhul corectitudinii politice!

Căcat pentru mâncat

Democrație și Meritocrație pentru Bobor

De la zi la zi, două fenomene îngrijorătoare poluează puternic și viața publică și viața privată, aproape pe întregul teritoriu al planetei: mâncătorii de căcat devin din ce în ce mai virulenți și mai mulți, iar vorbitorii degeaba vor să fie mai mereu băgați în seamă … pentru ce? Un-Nesimțit definește aceste două categorii în stilu-i caracteristic și, pe baza unei cărți și unui articol, încearcă să explice evoluțiile periculoase ale celor două grupuri.

Newsletter Nesimțit